cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
21°

Intel·lectuals i acadèmics internacionals debatran sobre la resolució de conflictes de sobirania a Europa

177015

De l’11 al 13 de novembre tendran lloc a l’Azkuna Zentroa de Bilbao les jornades 'Conflictes de sobirania a Europa: bases per a una solució', on es presentaran les bases per a l’elaboració d’un codi de bones pràctiques per a la gestió democràtica dels conflictes territorials de sobirania, d’acord amb els valors i principis que inspiren el projecte europeu.

Organitzades per l’Institut d’Estudis Catalans i l’Eusko Ikaskuntza (Societat d’Estudis Bascos), aquestes jornades volen contribuir a la reflexió sobre el projecte comú europeu i la seva articulació i democratització. Hi participarà una àmplia representació acadèmica, institucional i sociopolítica, i un total de vint entitats de Catalunya, Euskal Herria i Europa.

Durant els tres dies de jornades es debatran i, finalment, es presentaran les bases per a l’elaboració d’un codi de bones pràctiques per a la resolució democràtica dels conflictes territorials de sobirania en els estats europeus. Els debats i les converses giraran al voltant de tres eixos temàtics:

• Què és un conflicte territorial de sobirania? Aquest és l’objecte i finalitat del codi de bones pràctiques.

• Per què hi ha d’intervenir Europa? Interès, raons i pragmàtica del codi de bones pràctiques.

• Com hauria d’intervenir-hi? El contingut del codi de bones pràctiques.

Especialistes de referència internacional posaran en comú les seves perspectives i enfocaments sobre les qüestions plantejades. A més, un debat de caràcter sociopolític permetrà analitzar el context europeu amb vista a la implementació de nous escenaris de resolució democràtica.

Qui estigui interessat a assistir-hi es pot inscriure presencialment (amb capacitat limitada) o bé pot participar-hi per via telemàtica. Per a fer la inscripció cal entrar aquí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris