algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

La Plataforma per la Llengua demana una resposta massiva en signatures a la nova iniciativa legislativa europea de suport a les minories lingüístiques

176771

La Plataforma per la Llengua dona suport a la campanya de FUEN (la Unió Federal de Nacionalitats Europees) per aconseguir que les minories nacionals europees puguin accedir directament als fons de la Unió Europea per tal d'assolir certa llibertat financera sense dependre tant de l'estat on es troben.

La iniciativa de FUEN, en què també participa ELEN, es presenta amb el nom de 'Política de cohesió per a la igualtat de les regions i la sostenibilitat de les cultures regionals' i té l'objectiu d'assolir més d'un milió de signatures a l'àmbit local i alhora un nombre significatiu de signatures com a mínim a set països de la UE.

La intenció de FUEN és aconseguir que les minories nacionals no depenguin de les subvencions dels governs dels seus propis països perquè això fa que estiguin sotmeses a la seva influència directa. Per a les regions culturals, aconseguir independència financera significa més autonomia en les decisions internes i en com gasten els seus doblers. Això permetria que puguin desenvolupar infraestructures, escoles i economia local.

La Plataforma per la Llengua considera que totes aquelles accions que contribueixin a l'enfortiment de les minories nacionals enfront els seus estats «poden ajudar al reconeixement del català, en el sentit que promocionar que les regions interactuïn directament amb la Unió Europea és un camí vàlid per al reconeixement del català: que es pugui tractar directament des de Catalunya amb la UE i no passant per l'Estat espanyol».

A més, la iniciativa hauria de permetre que el domini lingüístic del català pogués ser considerat un subjecte en si mateix, «fet que seria beneficiós per a tot el territori però especialment per a la Franja, la Catalunya del Nord, l'Alguer o el Carxe, que són minories lingüístiques a la seva regió, fet que fa que sovint siguin ignorats per les seves regions».

L'ONG del català convida a participar en aquesta iniciativa enviant-hi milers de signatures des de tots els racons de parla catalana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Montserrat Badia Mallorquí, fa 8 mesos

La meva llengua la dels meus pares i la que he trasmés als meus fills és el català, i ningú té dret a dir
-me que no la puc utilitzar

Valoració:0menosmas
Per Rebeca Pertegás Garcia, fa 8 mesos

Que la nostre llengua mai es perdi...;)

Valoració:3menosmas
Per Ferran Munte, fa 8 mesos

Cal una iniciativa com aquesta

Valoració:3menosmas
Per Jordi Amoros Masana, fa 8 mesos

Tant de bo arribi el dia que a la nostra llengua no li calguin signatures

Valoració:3menosmas
Per Josep, fa 8 mesos

La llengua es cultura .....

Valoració:3menosmas
Per un català del carrer, fa 8 mesos

És el nostre patrimoni més valuós. Amb ella he nascut, estudiat, treballat, estimat, i amb ella moriré. Sempre he treballat i espero treballar al màxim per la seva difusió i salvaguarda.
Ens calen molts militants compromesos amb la nostra història, lluitadors fins l´últim mot del nostre diccionari i de les nostres tradicions.
CATALANS NO ENS DEIXEM PRENDRE L´ÁNIMA !

Valoració:4menosmas
Per Ana, fa 8 mesos

Salvem la nostra llengua!!

Valoració:4menosmas
Per Francesc, fa 8 mesos

La força ni res podrà eliminar la nostre llengua tarannà ni el nostre païs.

Valoració:4menosmas
Per Josep Borràs i Borràs, fa 8 mesos

Mantinguem la nostra llengua com el principal senyal de la nostra identitat

Valoració:4menosmas
Per Camil.la Roca Rifà, fa 8 mesos

El català es la llengua am b la qual vaig aprendre a parlar la que em va ensenyar la mare i el pare .Per a mi un gran tresor. Sé que ve de molt lluny i té molta història, es amb la que parlo i l'estimo...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris