cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Els algueresos ja poden escolaritzar els seus fills en català

Els ciutadans de l'Alguer ja poden escolaritzar els seus fills en català.

dBalears/Arxiu

Els ciutadans de l'Alguer ja poden escolaritzar els seus fills en català. La Junta Regional de la Regió Autònoma de Sardenya ha aprovat les línies d'actuació de la llei del juliol del 2018 que preveu l'ensenyament de l'alguerès en horari lectiu si així ho demanen les famílies dels alumnes del municipi.

Tal com ha informat el digital Diari de la Llengua, el reglament estableix l'organització de l'ensenyament del català, el gal·lurès, el sasserès i el tabarquí als centres escolars de Sardenya, la borsa de docents i el finançament necessari, elements sense els quals la llei de fa dos anys estava encallada.

Les inscripcions per als cursos de català es duran a terme fins al 10 de desembre i el Comitè Directiu de la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques del Català de l'Alguer ha fet una crida a les famílies alguereses a aprofitar l'oportunitat de matricular-hi els fills en les escoles d'educació infantil, primària i secundària de l'Alguer.

El Comitè, presidit per Irene Coghene, ha valorat el desplegament de la llei com «un pas endavant» per garantir una «major consciència del valor de la llengua, com a patrimoni cultural inestimable» de la comunitat i per «garantir l'ensenyament de la llengua a les noves generacions».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa devers d'un mes

Per "I tant", que veu dialectes per tot arreu, suposo que excepte el castellà, que sàpiga que les llengües que es parlen a sudamèrica totes són dialectes del castellà. O sigui que vigili amb el què diu, doncs totes les llengües tenen dialectes i l´alguerès n´es una del català i s´ha de protegir i ensenyar, només faltaria. I si li sap greu que es parlin tantes llengües, doncs parlem tots el català i s´haurà acabat.

Valoració:7menosmas
Per balearium, fa devers d'un mes

Y a quien le interesa esto...

Valoració:-9menosmas
Per idò sí, fa devers d'un mes

Una agradable notícia, sí senyor. I si als algueresos que encara no ho saben se'ls informa que fàcilment poden accedir a una llengua que parlen milions de persones a països distints, possiblement veuran la cosa de manera més positiva a com ho han fet fins ara.

Valoració:8menosmas
Per a I tant (robanicks), fa devers d'un mes

i tu quina llengua domines el gadità o el sorià ?, per que tots dos són moltíssim diferents !

Valoració:6menosmas
Per I tant, fa devers d'un mes

Perfecto. Ya era hora de que pudiéramos entendernos todos sin usar traductores.

En Alguer, pequeña porción marítima, se hablará correctamente catalán. Un logro importantísimo.

Más al norte, junto a las tierras del estrecho, un dialecto entre sardo y corso. El gal-lurés.

Sassari, a unos 30/40 kilómetro de Alger, el sassarés.

Y mucho más al sur, en dos pequeñas islas, Calaforte y Calasetta, su idioma nacional o sea el tabarquí.

Perfecto. Enhorabuena a todos y…… todas. Cabe suponer que alguno de ellos hablará italiano, a no ser que existan otros dialectos que servidor, no conozca.

Valoració:-3menosmas
Per M, fa devers d'un mes

Enhorabona!

Valoració:9menosmas
Per Joan, fa devers d'un mes

Felicitats Alguer!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris