cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
16°

El Dia Europeu de les Llengües reivindicarà el català com a patrimoni lingüístic europeu

Imatge del cartell del Dia Europeu de les Llengües.

CAIB

El Govern de les Illes Balears commemora la setmana vinent el Dia Europeu de les Llengües amb una sèrie d'activitats arreu de l'arxipèlag. El Dia Europeu de les Llengües se celebra el 26 de setembre i té com a objectius reivindicar la riquesa i la diversitat lingüístiques i fomentar l'aprenentatge de llengües a tot el continent.

Les institucions, segons ha explicat el Govern aquest dissabte, s'afegeixen a aquesta celebració per «fer valer la llengua catalana com a aportació al patrimoni lingüístic europeu». També per «recordar que el multilingüisme present a societats com la nostra és una riquesa per als territoris».

La celebració ha estat impulsada des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística. S'hi han sumat els consells insulars, la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l'Ajuntament de Palma i la Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD). Durant tota la setmana es desenvoluparà l'agenda d'activitats organitzades per les diferents institucions.

L'acte central serà la conferència del doctor i professor de dret de la UIB Antoni Llabrés al Parlament de les Illes Balears, amb el títol 'Règim jurídic del plurilingüisme i drets lingüístics'. Es podrà seguir en directe per internet a diaeuropeullengues.caib.cat, on també es pot trobar tota la informació referent a la programació.

A més, divendres migdia tindrà lloc un seminari web titulat 'Illes i llengües: sostenir la diversitat lingüística a les illes d'arreu d'Europa', en el qual participarà Agustina Vilaret, secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, la responsable de política lingüística del govern de Còrsega i un expert de les Illes Aland.

Entre altres iniciatives que es faran en commemoració del Dia Europeu de les Llengües hi ha una penjada de banderoles a edificis de les institucions adherides, una conferència de Bel Zaballa titulada 'El futur del català depèn de tu' o teatre i contacontes a diverses biblioteques de les Illes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa devers d'un mes

Supòs que el fet que sempre hi hagi membres del Govern que parlen en castellà és per a mostrar activament "la riquesa i la diversitat lingüística": qualcuns parlen en català, qualcuns parlen en castellà... Si hi afegim la presència sempiterna de l'anglès (Parking Day, Fake News, Mallorca Film Comission, EUROPEAN MOBILITY WEEK, Palma Bay, Save the Med...), comprovarem que les nostres institucions públiques i privades són les campiones en la defensa de la diversitat lingüística (a casa nostra, és clar).

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris