algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Neixen set polls d'àguila coabarrada a Mallorca

Neixen set polls d'àguila coabarrada a Mallorca.

CAIB

El cens anual per seguir la població d'àguila coabarrada a Mallorca n'ha detectat, enguany, deu parelles a la Serra de Tramuntana i al Migjorn de Mallorca i ha confirmat el naixement de set polls. La Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través de l'IBANAT, col·labora amb la Fundació Natura Parc, que realitza aquest seguiment cada any.

Quatre dels set polls ja han estat anellats. Dels tres que encara no ho han estat, n'hi ha un que es recupera a les instal·lacions del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) una vegada es va detectar que s'havia trencat una pota al niu i se'l va extreure per a operar-lo.

En comparació amb els dos anys anteriors, es manté el mateix nombre de polls que han surat tot i que cau la productivitat de les parelles, ja que el 2018 i 2019 n'eren vuit.

El procés d'anellament s'ha iniciat una vegada s'ha comprovat que tenien la mida adient. Amb l'anella identificativa també se'ls hi ha col·locat un emissor que emet un senyal cada cinc minuts amb la seva localització, una informació imprescindible, segons la Conselleria, per poder conèixer més sobre el moviment dels exemplars i minimitzar les amenaces de la població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris