lluvia ligera
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
26°

La població de l'orquídia de prat de l'Albufera de Mallorca es manté estable

La població de l'orquídia de prat de l'Albufera de Mallorca es manté estable.

El darrer seguiment poblacional de l'orquídia de prat (Orchis palustris) al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca constata que la seva població es manté estable respecte dels darrers anys. Així, en el seguiment anual que du a terme el Servei de Protecció d'Espècies, juntament amb el personal del Parc Natural, s'han comptabilitzat 4.509 exemplars, dels quals un 80%, aproximadament, es troben dins els límits de l'espai natural protegit.

Segons ha explicat aquest dissabte la Conselleria de Medi Ambient i Territori, el seguiment s'ha fet entre els mesos d'abril i maig d'enguany com a part del programa «Actuacions de recuperació d'espècies silvestres» (ARES), coordinat per SEO Birdlife. El 2019 es van comptabilitzar 4.876 exemplars, una xifra lleugerament superior a la de 2020, tot i que el nombre d'individus indica que es manté en una situació estable i en bon estat.

A causa de la distribució reduïda i les condicions fràgils en què es desenvolupen les poblacions, aquesta espècie està inclosa en el Catàleg balear d'espècies amenaçades. El seguiment de les poblacions d'Orchis palustris al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca va començar l'any 1991, l'únic indret del continent europeu on s'ha localitzat aquesta espècie.

A més de l'orquídia de prat, també s'han localitzat 56 exemplars d'un híbrid entre aquesta espècie i una altra del mateix gènere, Orchis fragans, tots els quals estan situats fora de l'espai natural protegit. També s'ha observat una floració notable d'altres orquídies, com Serapias parviflora i Ophrys apifera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris