cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

La imatge d'Espanya ha empitjorat per als europeus en els darrers mesos

Els europeus creuen que la UE hauria de fer de mediadora en la situació política

Més del 50% dels europeus han canviat la seva percepció sobre Espanya i Catalunya després dels darrers esdeveniments polítics. Concretament, la de Catalunya ha millorat i la d'Espanya ha empitjorat, segons ha indicat una enquesta feta pel Diplocat a 2.561 persones d'Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Suècia, Suïssa, Estònia, Letònia i Eslovènia entre el 23 de setembre i el 2 d’octubre d’enguany.

El 57% dels enquestats ha canviat la percepció sobre Catalunya: per al 34% la imatge que en tenia ha millorat, mentre que per al 23% ha empitjorat. En el cas d'Espanya, el 53% han canviat d'opinió, amb una tendència gairebé inversa a la del cas català: el 31% té una percepció pitjor de l'Estat espanyol, mentre que el 22% l'ha millorada.

L'enquesta també els demanava pel conflicte polític entre Catalunya i Espanya: el 76,6% diu que no és resolt. A més, només aproven la gestió del govern català, amb una nota de 5,2. Per contra, la del Govern espanyol i la de la Unió Europea reben una nota de 4,7 i 4,8: els suspenen el 39% i el 34% dels enquestats, respectivament. Pel que fa a la gestió de la Unió Europea, només l'aproven els alemanys. Els països més crítics són Estònia, Letònia i Eslovènia.

Els europeus creuen que la UE hauria de fer de mediadora

Preguntats pel rol que hauria de tenir la Unió Europea, la majoria dels europeus enquestats defensa que hauria de fer de mediadora entre Catalunya i Espanya: ho pensa el 42%. El 18% considera que hauria de donar suport a Catalunya i permetre un referèndum; el 16& opina que hauria de donar suport a l'Estat espanyol i el 14% creu que no hauria de posicionar-se.

Per països, el 48% dels eslovens enquestats creuen que el seu govern hauria de donar suport a Catalunya. També destaca el fet que el 36% dels alemanys i el 34% dels suïssos consideren que els seus govern haurien de fer de mediadors. D'altra banda, la meitat dels britànics creu que el seu govern no hauria de posicionar-se.

Valoració turística i comercial

L'enquesta també demana a la societat europea per la visió que tenen de Catalunya com a destinació turística. Rep una nota mitjana de 7,8 i en destaquen el clima, que és bonica i que és interessant. De fet, els tres principals reclams que assenyalen són la platja i el clima; la història i cultura; i el caràcter propi.

D'altra banda, el 70% valora positivament Catalunya per fer-hi negocis. I valoren la seva cultura i la gent, la salut econòmica i la bona situació geogràfica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa 8 mesos

I el que empitjorarà. La veritat sempre sura!
Podran mentir, però ningú ja no els creu!

Valoració:5menosmas
Per toca ferro, fa 8 mesos

Europa tiene 548 millones de personas. Si la mitad de ellos ha cambiado de opinión, uno más, otro menos, son unos 370 millones que ya no piensan igual. Y, presuntamente, consultados uno por uno.

Valoració:0menosmas
Per H2O, fa 8 mesos

El feixisme empitjora i marca negativament en qualque lloc on apareix, i ecspaÑe no és cap excepció.

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa 8 mesos

Es el motiu per el qual EÑA no vol ambaixades catalanesa l'exterior i així poder explicar la seva única versió a càrrec dels "diplomàtics i demòcrates" com és ara en Borrell. i així els hi va la percepció europea que es comença a despertar en conèixer millor la actualitat i els fets "paganos" (amb porres i mala llet) de la desmocràcia ibèrica.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris