nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Òmnium interpel·la els principals líders europeus perquè treballin a favor d’una solució política

Òmnium Cultural ha iniciat unaacció digital massiva per a interpel·lar els principals líders de França, Alemanya i el Regne Unit, que preveu arribar a 10 milions de ciutadans. L’objectiu és pressionar Emmanuel Macron, Angela Merkel i Boris Johnson perquè s’impliquin per trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i per alliberar els presos polítics. A través d’una plataforma web, l’acció batejada com ‘Act for Catalonia’ insta els ciutadans francesos, alemanys i britànics a fer arribar als seus caps de govern una petició on se’ls demana «no mirar cap a una altra banda» i que «traslladin al president espanyol la necessitat de posar en llibertat els líders catalans i d’iniciar un procés de diàleg per trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya». La sol·licitud es pot fer a través d’un missatge al formulari oficial de contacte d’aquests caps de govern o bé mitjançant una piulada a Twitter amb menció directa, també al mandatari espanyol, Pedro Sánchez.

Òmnium considera que el conflicte polític català i la presó injustificada que se’n deriva no és una qüestió individual i interna de l’Estat espanyol, sinó que afecta drets col·lectius com la llibertat d’expressió o el dret a manifestació i, en el seu conjunt, els pilars sobre els quals s’ha construït Europa. Per això, l’entitat presidida per Jordi Cuixart s’adreça a la ciutadania europea perquè passi a l’acció i, interpel·lant els líders polítics europeus, s’accentui la pressió internacional sobre el govern espanyol, que ja ha rebut nombroses peticions d’entitats i organismes d’abast mundial demanant que alliberi els presos polítics, condemnats de forma injusta a cent anys de presó. Entre aquestes, la del Grup de Detencions Arbitràries de Nacions Unides, Amnistia Internacional o més de mig centenar de posicionaments de personalitats internacionals. A França i Portugal, centenars de senadors i diputats han exigit la fi de la repressió i una solució política per a Catalunya.

Per a publicitar aquesta acció s’ha començat a difondre un espot en anglès, protagonitzat per l’actor britànic Toby Harper, on es denuncien les vulneracions de drets humans que han tengut lloc a Catalunya en els darrers dos anys, i es demana als ciutadans europeus que actuïn per Catalunya. Aquest anunci es pot veure en aquest enllaç.

Es preveu que la campanya ‘Act for Catalonia’ arribi a una desena de milions de ciutadans francesos, britànics i alemanys, i directament al correu electrònic de més de 70.000 europeus que en els darrers mesos han signat la petició internacional SignForCatalonia.com.

L’acció s’ampliarà el 2020 a Bèlgica, Suïssa, Àustria, Noruega, Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Islàndia i Holanda, facilitant que els ciutadans d’aquests països també puguin interpel·lar els seus respectius líders polítics. Es tracta de la darrera fase de la campanya ‘Democracy on Trial’. Una campanya de gran abast de comunicació digital engegada al mes de març passat, que ha superat totes les previsions i ha impactat sobre més de 21 milions de ciutadans europeus interessats en drets humans, cohesió social i cultura. El seu objectiu és implicar tota la societat europea en la lluita per la defensa dels drets fonamentals que s’estan vulnerant de manera flagrant a l’Estat espanyol en ple segle XXI.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per endavant, fa dervers d'un any

I tanta. Et posaràs els braons molts forts, al mateix nivell de la pedra. Endavant.

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Caldrà picar molta pedra, però... tinguem present la gota malaia.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris