algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
16°

[VÍDEOS] La FOLC impulsa arreu dels Països Catalans una nova campanya per la reciprocitat de les ràdios i televisions públiques en català

27-09-2019

La FOLC impulsa, a tot el territori de parla catalana, una nova campanya per la reciprocitat de les emissions de les ràdios i TV públiques que emeten en català. Una campanya que és continuadora de la feina feta per la FOLC i altres entitats defensores dels mitjans de comunicació en català (Acció Cultural del País Valencià, Enllaçats per la Llengua, Plataforma per la Llengua... ) perquè es faci efectiva la reciprocitat de Salses a Guardamar i de Fraga fins a Maó. «Volem veure IB3 de les Illes Balears, TV3 de Catalunya, À Punt del País Valencià i rebre també totes les emissions en català de les ràdios i televisions públiques de la resta del territori. Un dels pilars de la normalització de la llengua i la cultura -juntament amb l’ús del català a l’administració, a l’escola i al carrer- és poder gaudir d’uns mitjans de comunicació públics en català».

A Catalunya, la campanya s'ha presentat aquest dijous al Col·legi de Periodistes de Barcelona. A les Illes Balears la difusió de la campanya comença aquest divendres i es farà a través de les persones i entitats que formen part de la FOLC. De les Illes Balears s’han adherit a la campanya l’STEI Intersindical, L’Obra Cultural Balear, l’Institut d’Estudis Eivissencs, Acció Cultural de Menorca, l’OCB de Formentera, el Col·lectiu de Dones dels PPCC i altres persones i entitats que s’han destacat pel seu compromís amb la llengua, la cultura i el país.

Una part de la campanya consisteix a recollir testimonis de persones i entitats d'arreu dels Països Catalans que expliquin la necessitat d'aquesta reciprocitat. «Volem veure TV3, IB3 i À Punt a més de les televisions que emeten en català a Catalunya Nord, la Franja de ponent, Andorra i l'Alguer i de les ràdios de tot el domini lingüístic català. Fora entrebancs a l'espai radioelèctric per criteris partidistes o pseudopolítics», han explicat.

L'altra part de la campanya consisteix a fer visibles tots els suports rebuts, a continuar recollint adhesions al manifest i a exigir el compliment per part de l'Estat espanyol dels compromisos que va adquirir quan va signar i ratificar la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries (CELRoM) que preveu l'obligatorietat dels estats en el compliment d'aquesta reciprocitat. El manifest i com adherir-se es pot consultar a la web www.folc.cat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris