nubes rotas
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

Les àguiles peixateres que les Balears varen enviar al País Valencià inicien el primer procés migratori

25-09-2019

Les dues àguiles peixateres que es varen enviar al País Valencià evolucionen favorablement. La Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Generalitat valenciana ha informat que tant l’exemplar extret d’un niu de Cabrera com el de Menorca s’han desenvolupat amb normalitat i han començat el seu procés migratori. De fet, aquesta darrera ja es troba al Senegal.

El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori va traslladar dos polls d’àguila peixatera com a part del projecte de reintroducció d’aquesta au al País Valencià, una iniciativa que té com a objectiu reconnectar les poblacions balear i peninsular.

Així, la cria traslladada des de Menorca, Luigi, va iniciar la seva migració cap a l’Àfrica el primer de setembre passat, que va finalitzar passats 11 dies i després de recórrer 3.300 km fins a arribar al Senegal. Pel que fa al segon exemplar, Lulú, va estar ingressada al centre de recuperació durant 21 dies, d’on va sortir recuperada i va reprendre els vols curts. Les tempestes ocasionades per la DANA la van afectar també, ja que va ser desplaçada per les fortes ventades, tot i que es va recuperar i va volar amb normalitat després de poques hores.

Aquests dos exemplars, juntament amb dos més procedents d’Andalusia, varen entrar a les instal·lacions del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva el passat 14 de juny, quan els polls ja havien complit trenta dies. Cal recordar que la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat ha d’entregar dos polls d’àguila peixatera més l’any 2020, tal com varen establir a l’acord de col·laboració en el Pla de Reintroducció d’aquesta au al País Valencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris