nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les àguiles peixateres que les Balears varen enviar al País Valencià inicien el primer procés migratori

Les dues àguiles peixateres que es varen enviar al País Valencià evolucionen favorablement. La Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Generalitat valenciana ha informat que tant l’exemplar extret d’un niu de Cabrera com el de Menorca s’han desenvolupat amb normalitat i han començat el seu procés migratori. De fet, aquesta darrera ja es troba al Senegal.

El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori va traslladar dos polls d’àguila peixatera com a part del projecte de reintroducció d’aquesta au al País Valencià, una iniciativa que té com a objectiu reconnectar les poblacions balear i peninsular.

Així, la cria traslladada des de Menorca, Luigi, va iniciar la seva migració cap a l’Àfrica el primer de setembre passat, que va finalitzar passats 11 dies i després de recórrer 3.300 km fins a arribar al Senegal. Pel que fa al segon exemplar, Lulú, va estar ingressada al centre de recuperació durant 21 dies, d’on va sortir recuperada i va reprendre els vols curts. Les tempestes ocasionades per la DANA la van afectar també, ja que va ser desplaçada per les fortes ventades, tot i que es va recuperar i va volar amb normalitat després de poques hores.

Aquests dos exemplars, juntament amb dos més procedents d’Andalusia, varen entrar a les instal·lacions del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva el passat 14 de juny, quan els polls ja havien complit trenta dies. Cal recordar que la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat ha d’entregar dos polls d’àguila peixatera més l’any 2020, tal com varen establir a l’acord de col·laboració en el Pla de Reintroducció d’aquesta au al País Valencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris