muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:

Balears Acollim reclama un canvi en les polítiques migratòries per fer front a la crisi humanitària

Imatge d'una embarcació utilitzada per transportar persones migrants.

dBalears/Arxiu

La plataforma Balears Acollim reclama una revisió i un canvi en les polítiques sobre la crisi humanitària i el «tractament mediàtic de les víctimes d'aquest drama» davant la recent arribada d'embarcacions amb migrants a les costes de les Balears.

Balears Acollim ha considerat que l'arribada d'aquestes embarcacions a Eivissa i Formentera principalment, però també a Mallorca i Menorca, «s'ha convertit en la confirmació d'una crònica anunciada, fruit de la irresponsabilitat i ineficàcia de les polítiques migratòries de la Unió Europea».

Des de la plataforma han expressat que la protecció de les persones ha de convertir-se «en el centre i objectiu de la resposta humanitària, per sobre de les mesures de seguretat i control fronterer» que, asseguren, «en massa ocasions es posa en mans de tercers països, animant-los a reprimir els fluxos migratoris que incomoden a la UE».

«Enfront de la complexitat de la crisi humanitària a la qual ens enfrontem des de fa anys, es fa imprescindible una revisió i canvi total en l'enfocament i anàlisi d'aquesta», han manifestat des de la plataforma. Finalment han demanat revisar els protocols a emprar i els centres a gestionar per donar «l'acolliment i atenció que voldríem per a nosaltres i els nostres», han conclòs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris