algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Les tortugues marines nascudes a Eivissa es traslladen a Mallorca i a València

Les 37 tortugues marines (Caretta caretta) nascudes fa una setmana a Eivissa han estat traslladades a tres centres de Mallorca i València, una decisió presa pels tècnics de la conselleria de Medi Ambient i Territori, amb l'aval de diversos especialistes. Els exemplars passaran un any en captivitat fins que arribin a les proporcions idònies que els permetin millors condicions de supervivència, és a dir, que pesin un quilo i mesurin trenta centímetres. Posteriorment, els exemplars seran alliberats a una platja d’Eivissa, perquè, així, les femelles puguin tornar a fer la posta al mateix lloc.

Les tortugues han estat distribuïdes de la manera següent: 19 a l'Àrea de Restauració i Conservació d'Animals Marins (ARCA del Mar) de l'Oceanogràfic de València; 9 al Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA), a Andratx (depenent de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació) i 9 al Palma Aquarium, a Palma.

El centre valencià té una àmplia experiència en la cria de tortugues (ja ha recollit i retornat a la mar 495 quelonis), mentre que les instal·lacions de Mallorca s’han anat preparant durant els darrers dies per complir els protocols i garantir les millors condicions per als animalons.

Cal recordar que és la primera vegada en la història moderna que s’ha registrat una posta d'ous de tortuga marina a les Illes Balears. Tot indica, però, que la tendència a l'escalfament de la mar convertirà aquest fet en habitual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris