algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Es nega a atendre una pacient que li parla en català i li crida: '¡Viva España!'

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha denunciat un cas de discriminació lingüística que va tenir lloc el passat mes de juny a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí). Segons ha explicat l'entitat, una mare i una filla, varen avisar una ambulància del servei d'urgències del 112 per un atac d'angoixa que estava patint la segona. Quan aquesta es va acostar als sanitaris per informar-los de la situació, un d’ells li va respodre: «¿Qué dice? Hábleme en castellano».

Quan la pacient va continuar en català, va demanar-li: «Si no m'entén, per què em contesta a tot el que li dic? A més, em fa mal el cor i tenc ansietat». Segons ha informat la Plataforma per la Llengua del País Valencià, el sanitari no va oferir cap mena d'atenció a la pacient i, a més, va cridar: «¡Viva España, viva el rey, viva el orden y la ley!».

Aquest nou cas de discriminació se suma a la llarga llista de casos de catalanofòbia que es succeïxen amb massa normalitat arreu del territori dels Països Catalans.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per remigio III, fa dervers d'un any

Per español: com tu be dius: "Hay gente pa too". Per a oficialitzar el terrorisme franquista, protegir, criminals reclamats per la justícia, enviar terroristes per a reprimir el dret a votar, posar les metralletes enfront de manifestants ciutadans, Múrcia... Fer colps de tejero i premiar-lo... Estic parlant del teu país, no de Guinea. Per cert a Hong Kong també enviaren als d'"aporellos oeoeeo", però amb camisa blanca, igual que l'oficial d'Altsasua. Faltar a les lleis que vosaltres mateixa poseu per als altres. Exiliats polítics, presos polítics, artistes ...vaja com per estar orgullosos sent "normal".

Valoració:6menosmas
Per español, fa dervers d'un any

Al tal Sebastián (el que no puede faltar nunca). Me figuro que vives en España. Me figuro que llevas en la cartera varios documentos del Reino de España. Me figuro que eres español cuando te conviene y me figuro (una vez más), que lees, escribes y hablas en español cuando te beneficias. Y que te aprovechas de ser europeo, precisamente como español. Ver los casos de encarcelados o huidos. Que lo son lo reivindicando a beneficio de inventario. O sea, pura hipocresía. Las leyes te permiten cambiar de nacionalidad, pero no lo harás. Hay que tenerlos muy bien plantados (y no en cuanto a lo que supones) y en ciertas ocasiones, lo dudo. Por cierto, me haces un favor.

Yo puedo ser español, o no. Que lo soy. Pero por respeto a mis padres, que lo eran, lo llevo con orgullo.

Esta claro, que hay gente "pa too".

Valoració:-9menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Imaginem que sa persona malalta pateix un còlic nefrític, que és dolorós de mena i que necessita tranquil·litzants sí o sí. Vos ho imaginau? Si en es final acabarem com es kurds

Valoració:11menosmas
Per mentida podrida, fa dervers d'un any

La democràcia espaÑola "de paper mullat" no contempla la igualdat d´oportunitats per a les demés llengues de la península, imposa de facto la dominància total del castellano colonitzador. Això és democràcia, quan SOBRE PAPERS proclama la protecció igualitària de les demés llengues estatals ? MENTIDA PODRIDA !

Valoració:12menosmas
Per Un greu perill, fa dervers d'un any

Si el requisit del Català fa que aquest tipus de metges s'en vagin de ca nostra, és més que necessari que siguin ben estrictes, en la seva exigència.
Quin perill més gros, que és tenir un metge amb catalanofòbia i que la salut dels catalnoparlants estigui en les seves urpes! Quin perill!

Valoració:15menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Jo espanyol? mai de la vida.

Valoració:12menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

després diuen que el que mata és el fet de saber català... que se'n vagin a filar estopa

Valoració:13menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Què no defallim!!!!
Tothom ho ha de denunciar i no callar.

Valoració:17menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any

Quins metges més mals professionals!
I tractar així a una persona que esta patint un atac d'angoixa, és unacte de tortura a una pacient ala que hauria de guarir.
Fent aquestes coses, l'únic que logren és que cada pic més gent li agafi mania a aquesta idea que tenen ells d'Espanya.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris