algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Son Espases inverteix 1,7 milions d'euros en la renovació dels servidors d'històries clíniques

Una de les característiques principals del sistema Millenium és la potencialitat del gestor de peticions.

CAIB

L’Hospital Universitari Son Espases ha invertit 1,7 milions d’euros per renovar els servidors del seu sistema d’informació d’històries clíniques, anomenat Millennium, després de deu anys en funcionament.

En concret, 1,3 milions d’euros corresponen a la renovació de la infraestructura i a la compra de llicències informàtiques de programari base, i 400.000 € s’han destinat a la instal·lació de Millennium a càrrec de Cerner sobre la nova infraestructura.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, l’objectiu d’aquesta inversió és assegurar un rendiment òptim per als anys vinents, millorar l’experiència de l’usuari i oferir un servei més bo als pacients.

Millennium és el sistema de gestió de pacients, Història Clínica Electrònica (HCE) i solucions departamentals (farmàcia, etc.) completament integrats que està implantat a Son Espases des que es va inaugurar, l’any 2010. Va ser el primer sistema d’informació hospitalària (HIS) que va aconseguir el guardó HISS Davies Enterprise fora dels Estats Units d’Amèrica.

Una de les característiques principals és la potencialitat del gestor de peticions, que és transversal a tots els serveis, cosa que permet demanar al mateix temps i amb poc més d’un clic diverses indicacions clíniques tot agrupant-les (proves complementàries de laboratori i de radiologia, indicacions farmacèutiques, indicacions terapèutiques, cites, etc.).

També cal destacar el disseny de la introducció de dades de manera estructurada i ordenada segons els fluxos del treball clínic que s’ha desenvolupat en els darrers dos anys, que facilita, per una banda, la documentació de la història clínica dels pacients a càrrec dels professionals i, per a l’altra, l’extracció de dades i indicadors. Actualment, més de 1.100 usuaris accedeixen cada dia de manera concurrent a Millennium, que alberga més d’un milió d’històries clíniques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris