nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Josep de Luis al Pi de les Tres Branques: «Reiteram el nostre compromís amb els nostres germans d’aquesta part de la mar»

Aquest passat diumenge, com cada tercer diumenge de juliol, es va fer al pla de Campllong, al terme municipal de Castellar del Riu, al Berguedà, l'Aplec del Pi de les Tres Branques.

L'Aplec és una trobada festiva i reivindicativa, que serveix per fer visible la lluita per la unitat dels Països Catalans.

Enguany, els tres parlaments varen ser a càrrec del conseller a l'exili, Lluís Puig, que va fer una intervenció a través de vídeo, el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià i el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis.

De Luis en el seu discurs va explicar que: «En el 1714, Mallorca va saber estar a l’alçada de les circumstàncies. Ara volem reiterar el nostre compromís i alhora l’exigència amb els nostres germans d’aquesta part de la mar.»

El president de l'OCB també va dir: «Com afirmà un menorquí trasplantat a Algèria, Albert Camus, 'la Pàtria és la llengua', i la Pàtria ara està en perill. No dubteu dels mallorquins a l’hora de defensar la causa de tots, però no dubteu tampoc de la nostra fermesa a l’hora de denunciar qualsevol deslleialtat. En els nostres conflictes amb el ponent peninsular, hi ha coincidències que posen la pell de gallina. L’any 1940 fou condemnat a 20 anys de presó Pere Capellà, un patriota mallorquí amic del president Companys. En complí tres a la presó d’Alcalà de Henares. Allà hi escrigué el poema 'Sóc català'. La darrera estrofa servirà per recordar-vos com érem alguns mallorquins aleshores. I podeu comptar que molts no hem canviat gaire».

De Luis va cloure la seva intervenció amb els versos de Pere Capellà:

«Herois de Mallorca, herois catalans,

Que en les hores greus, us dàreu les mans

Fent del vostre exemple sagrada costum,

Jo us tinc en ma vida, de guia i de llum.

Jo sóc mallorquí i és la meva glòria

ésser català per la meva història.»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí des plá, fa dervers d'un any

Apart del gonellas i colaboracionistes llepas, i els "meseteros castellanos i agregados por la guita" a la nostra terra hi ha sentiment catalá.
Jo puc dir, per la meva sang i la nostra historia, som mallorquí, i catalá de Mallorca.

Valoració:5menosmas
Per Sóc català de Mallorca, fa dervers d'un any

Ens esquarteraren però no aconseguiren desunir-nos.
Com dèia Ramon Llull: Sóm català de Mallorca. Aposta Espanya l´ha arraconat malgrat ser un geni.

Valoració:5menosmas
Per matiner, fa dervers d'un any

Els franquistes van voler fer arranar el pi de les 3 branques talant-lo. Pobres ignorants pañols, fins i tot ignoren que AQUELL PI DE LES 3 BRANQUES arrela en en els nostres CORS CATALANS, i que mai el podran fer-lo desapareixer.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris