algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

50 anys del «gran salt per a la humanitat»: l'arribada dels humans a la Lluna

La nit del 20 al 21 de juliol de 1969 (hora mallorquina), l'ésser humà va trepitjar per vegada primera a la Lluna. La missió Apollo 11 de la NASA es va enviar a l'espai quatre dies abans, el 16 de juliol de 1969 i va arribar a la superfície lunar el 20 de juliol d'aquest mateix any i l'endemà va aconseguir que dos astronautes, Neil A. Armstrong, de 38 anys; Edwin I. Aldrin Jr., de 39 anys caminassin sobre la seva superfície. La missió està considerada com un dels moments més significatius de la història de la humanitat i la tecnologia.

«L'Eagle ha allunat», va dir Neil Arsmtrong des del nostre satèl·lit el 20 de juliol de 1969, quan aquí eren les 9 i 17 minuts del vespre. La frase és molt menys famosa que la pronunciada per ell mateix unes hores més tard: «Un petit pas per a un home, un gran salt per a la humanitat». Però la segona no hauria estat possible sense la primera.

El tercer tripulat, que no va trepitjar la Lluna, era Michael Collins, de 38 anys, pilot del mòdul de comandament. La denominació de les naus, privilegi del comandant, va ser Eagle per al mòdul lunar i Columbia per al mòdul de comandament.

Amb l'arribada d'EUA a la Lluna es materialitzava el somni del president J. F. Kennedy, expressat en 1961 en un discurs davant el Congrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris