algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Milers de persones i entitats han signat el manifest que rebutja més autopistes a Mallorca

El manifest fa una crida per una Illa més verda, més digna i més justa

Imatge de la trobada dels signataris del manifest celebrada aquest dissabte a Can Alcover.

Autopista Mai

La Plataforma Antiautopistes va llançar fa uns mesos el manifest "Crida per una Mallorca més verda, digna i justa" amb l'objectiu d'impulsar el debat per aconseguir unes illes més verdes, menys massificades i més justes socialment.

Al manifest, segons han escenificat aquest cap de setmana les entitats, s'hi han adherit més de 4.200 persones de fins a 30 països i més de 160 entitats de les Illes Balears: «Aquesta és una crida a totes aquelles persones que estimen Mallorca, que creuen i senten que val la pena conservar el seu paisatge, els seus ecosistemes naturals i agraris i la seva fràgil bellesa. Aquesta és una crida urgent de persones com tu, com vosaltres, que veieu amb preocupació com la massificació turística, l'excés d'edificació i el model viari basat en grans autopistes posen l'illa en perill fins a un límit que no haguéssim imaginat mai».

El text fa esment a la situació urbanística i alerta que «darrere les noves autopistes, hi creixen urbanitzacions i grans xalets aïllats, s'edifiquen els boscos, les muntanyes i les terres fèrtils que han sostingut la vida fins als nostres dies. Darrere cada nova carretera hi apareixen grans centres comercials multinacionals, polígons industrials i pedreres, que eliminen o substitueixen l'agricultura, les botigues tradicionals, els artesans i les petites indústries locals que donen sentit als pobles i a l'illa».

El manifest fa una crida a tota la societat i lamenta que les institucions públiques no tenguin voluntat de posar límits raonables a la crisi socioecològica que vivim i exigeix frenar la construcció de més i més places i «els projectes viaris absurds», per apostar definitivament per un model de mobilitat racional. Finalment, fa una «crida a tota la gent que estima Mallorca a sumar-se a aquest darrer crit, a mostrar el seu rebuig contra la construcció de noves autopistes, carreteres i urbanitzacions i a l'urbanisme depredador».

Nombroses personalitats de les Illes lligades a la cultura i a les lletres com Llucia Ramis, Biel Mesquida, Maria del Mar Bonet, Ferran Aguiló, Sebastià Alzamora, Miquel Àngel Llauger, Joan Manuel Pérez i Pinya, Caterina Alorda, Pere Vicenç, Lluís Ballester, Maria Antònia Oliver, Francesca Salvà, Julio César Pérez, Maria Muntaner, Lluqui Herrero i tot un seguit de professionals de diferents àmbits com Maria Ballester, Francesca Mas, Jaume Manresa, Miquel Cardell, Jorge Riechmann i Yayo Herrero, que també s'han adherit al manifest i han expressat el desig de ser presents a la cloenda i entrega de signatures, que seran lliurades aquest dilluns al registre del Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris