cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Parc de Cabrera celebra el seu 28è aniversari amb un calendari ple d'activitats

El Parc Nacional de Cabrera celebra el seu 28è aniversari amb un calendari ple d'activitats.

CAIB

El pròxim 29 d'abril, el Parc Nacional Marítim Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera celebra el 28è aniversari de la seva declaració, després de la seva l'ampliació a l'inici d'aquest 2019. Per aquest motiu, El Govern ha programat un seguit d'activitats, on cal inscripció prèvia, per tal apropar el Parc a tota la ciutadania.

Està previst que el 27 d'abril es faci una visita guiada al far de Portopí, declarat Monument Històric-Artístic, amb la col·laboració d'Autoritat Portuària de les Balears. L'objecte de la visita és conèixer la vida i feina dels faroners i veure les òptiques històriques del far d'Ensiola de Cabrera. Aquesta activitat es farà de les 11 a les 12.30 hores.

Un dia després, el diumenge 28, es fa una jornada de portes obertes al Centre d'Interpretació de Visitants de Cabrera, ubicat a la Colònia de Sant Jordi, amb dues visites guiades, una d'elles d'11 a 12 h i una segona de 16 a 17 h, amb l'objectiu descobrir la vida i ecosistemes marins del Parc. Tot i això, la jornada de portes obertes romandrà oberta de 10.00 a 17.00 h. Per poder participar a les activitats, cal trucar al: 971 65 62 82

De cara al dimarts 30 d'abril, està programada una visita dels usuaris de l'associació Girasol.

Aquest aniversari és el primer després que el passat dia 1 de febrer, el Consell de Ministres aprovés l'ampliació en més de 80.000 hectàrees del Parc Nacional. D'aquesta manera, segons el Govern, «es posava fi amb èxit a un procés que va començar tot just en iniciar-se aquesta legislatura».

Cal recordar que la declaració va ser fruit de la reivindicació d'entitats ecologistes, de gran part de la societat civil i d'institucions públiques de les Illes Balears. L'any 1988 el Parlament de les Illes Balears aprovà per unanimitat una Proposició de llei de creació del Parc Nacional i la trameté a les Corts Espanyoles, les quals finalment aprovaren la declaració del Parc el 29 d'abril de 1991 mitjançant la Llei 14/1991.

Des de la declaració de 1991 i l'aprovació posterior del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) l'any 1992, la conservació de l'arxipèlag de Cabrera s'ha vist reforçada amb importants figures de protecció, com la declaració de zona d'especial protecció d'importància per a la Mediterrània del Protocol d'àrees marines protegides del Conveni de Barcelona (ZEPIM), zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) o lloc d'importància comunitària (LIC), i consegüentment s'ha integrat en la Xarxa Natura 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris