algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Una passa més en el procés d'obtenció de sang del cordó umbilical als hospitals públics illencs

El conveni estableix que la FBSTIB s'encarregarà de la gestió del procés d'obtenció de sang del cordó umbilical als hospitals públics.

CAIB

El Servei de Salut de les Illes Balears i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració per a la gestió del procés d'obtenció de sang del cordó umbilical en els hospitals públics de l'Arxipèlag.

El conveni, que té una durada de dos anys prorrogables fins a quatre anys més, ha estat signat pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez.

Tal com han explicat des del Govern, la sang del cordó umbilical conté el que es coneix com a 'cèl·lules mare', especialitzades en la renovació de cèl·lules sanguínies. Aquest tipus de cèl·lules poden ser molt beneficioses si es trasplanten a pacients amb alguna malaltia de medul·la òssia.

Així, la donació de sang del cordó umbilical pot ser molt útil «per a persones amb malalties congènites o adquirides de la medul·la òssia (com ara leucèmies) que es poden beneficiar d'aquest tipus de donacions».

El conveni signat estableix que la FBSTIB s'encarregarà de la gestió del procés d'obtenció de sang del cordó umbilical als hospitals públics. Serà l'encarregada de la formació del personal de maternitat i de l'obtenció (habilitar un espai pel material, transportar-lo i fer-ne el seguiment).

Segons ha explicat el Govern, les dades de caràcter personal obtingudes només podran ser utilitzades per aquesta finalitat, complint amb el que disposa la normativa de protecció de dades.

Així, «cada un dels hospitals designarà un responsable per dirigir, supervisar i realitzar el seguiment de les actuacions i també es crearà una comissió de seguiment que resoldrà els dubtes i controvèrsies que sorgeixin», han aclarit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris