algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

La 'Comissió Estatal 8M' engrandeix el moviment feminista

Aquest diumenge s'ha produït un nou assassinat masclista a Sevilla

Els diversos col·lectius feministes han convergit sinergies de cara a la vaga reivindicativa del 8M.

Comissió8M

La Comissió Estatal 8M ha fet aquest diumenge una crida a totes les dones a «inundar els carrers el pròxim 8 de març en una vaga de 24 hores que desbordi l'àmbit laboral per a estendre's també a l'educatiu, de consum i de cures».

Durant la trobada d'aquesta comissió s'ha acordat que les accions d'enguany aniran «més enllà de la vaga i la manifestació del Dia Internacional de les Dones», per la qual cosa s'han previst actes que es realitzaran en els diferents territoris estatals durant les setmanes i els dies previs.

Algunes de les reivindicacions tractades en aquesta 'V Trobada Estatal' celebrada aquest cap de setmana a València (i que ha reunit a més de 500 dones) s'han centrat en els següents punts: com aconseguir una educació afectiu-sexual feminista i diversa; en la lluita contra la precarització laboral; en el tancament definitiu dels CIES i la derogació de la llei d'estrangeria.

Tal com han informat les organitzadores, també hi ha hagut una petició unànime que «el feminisme continuï sumant forces i teixint xarxes de suport feministes que treballin per fer front al feixisme, fomentin el cooperativisme, i bandegin el consumisme exacerbat; així, com fomentar un consum responsable i sostenible des de l'ecofeminisme».

En la mateixa línia les entitats ha acordat l'elaboració de protocols per tal d'abordar les violències masclistes en diferents àmbits com l'educació, el sistema judicial o l'oci. Des de la Comissió Estatal 8M s'insisteix que «aquest sistema és patriarcal i requereix una construcció nova en tots els àmbits com el judicial o el sanitari».

La violència no s'atura

D'altra banda, aquest diumenge a Sevilla s'ha registrat un nou assassinat masclista d'una dona a mans del seu company sentimental. Pel que sembla l'agressor no tenia antecedents penals i s'ha entregat a la policia. Amb tot, aquesta nova víctima deixa clar com la xacra social de la violència masclista continua presents a les nostres societats i la necessitat de combatre el silenciament que pateixen les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris