algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

#Natura: es poda i condiciona l'arbre 'Estancassang' de Santa María

Els tècnics van dur a terme una «poda de fractura» que consisteix a eliminar la part morta deixant com a resultat un acabat natural

Els tècnics van dur a terme una «poda de fractura» a l'únic dels tres 'Estancassang' que encara perviu.

CAIB

L'Associació Amics de l'Arbre (ABA) i el Govern han col·laborat recentment per tal de condicionar l'arbre singular 'Estancassang' situat al terme de Santa Maria del Camí. En concret, s'ha dut a terme una poda selectiva per eliminar la part morta de l'arbre.

Tal com han recordat des de la CAIB, l'any 1992 es varen catalogar com a arbres singulars 3 exemplars de fleix (Fraxinus angustifolia). Aquests exemplars es coneixen com 'Els Estancassangs' i estaven situats davant de l'entrada de la finca de Son Seguí (Santa María).

En aquest sentit, l'any 2008, després d'una ampliació de la carretera de Santa María a Sencelles, un dels 3 arbres havien desaparegut, possiblement afectat «per les tasques d'ampliació de la mateixa». «L'any 2010 havia mort el segon exemplar, quedant només un sol arbre molt ancià i amb un estat sanitari ja bastant regular», han explicat des de l'Executiu.

Pel que sembla, aquest arbre (propietat del Consell de Mallorca) presentava que una de les grans branques semblava morta. Davant el perill de caiguda sobre vehicles o persones es va dur a terme una inspecció amb tècnics de l'ABA.

Així, el passat dia 20 de gener els tècnics de l'entitat dugueren a terme les tasques de condicionament de l'arbre. S'inspeccionaren visualment les diferents branques de l'arbre, per avaluar si estaven vives i en bon estat, i quines s'havien d'eliminar. El resultat va ser l'eliminació de la branca que havia motivat la visita.

Segons han explicat, es va dur a terme una «poda de fractura» que consisteix a eliminar la part morta deixant com a resultat un acabat natural, que permet a l'arbre compartimentar millor el tall i evitar l'avanç de la podridura.

La branca eliminada, segons han indicat, estava molt afectada per fongs i 'formiga blanca' (tèrmits) i suposava un imminent perill de caiguda. Després d'inspeccionar minuciosament totes les branques i a causa de l'avançada edat de l'arbre, es va veure convenient no dur a terme altres talls o podes que més que beneficiar, perjudiquen a l'arbre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 2 anys

SÍ: Santa Maria


NO: Santa María

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris