nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

La Simfònica actua a Ginebra per commemorar el 70è aniversari dels Drets Humans a l'ONU

La Simfònica actua aquest dissabte a Ginebra per tal de commemorar els 70 anys de la Declaració dels Drets Humans.

08-12-2018CAIB

L'Orquestra Simfònica Illes Balears actua aquest dissabte a les 18.30 hores a la Sala de Drets Humans de l'ONU, a Ginebra, per commemorar del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. El concert està previst que es realitzi a sota de la cúpula pictòrica de l'artista mallorquí Miquel Barceló.

La presentació d'aquest concert ha comptat amb la presència de Mr. Miguel Ángel Moratinos, Former Spanish Minister of Foregin Affairs; Mr. Ma Zhenxuan, President of World Public Diplomacy Organitation; Dr. Basly Mohamed Sahbi, Vice President of World Public Diplomacy Organitation and Ambassador Chairman of WPDO for Mediterranean region i Fanny Tur Riera, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern.

El Govern ha explicat que el seu «compromís» amb l'Orquestra Simfònica és «màxim». La Conselleria, així, se sent «molt orgullosa» que la Simfònica per segon any consecutiu interpreti un concert en un dels espais més importants, la Sala de Drets Humans, sota la cúpula de l'artista felanitxer Miquel Barceló (la capella Sixtina del segle XXI).

Segons han desatacat les autoritats, amb tota certesa, «la música és un llenguatge universal sinònim de concòrdia i llibertat i potser és la manifestació artística més lligada a la pau i els Drets Humans». «No se'ns acudeix millor manera de celebrar aquest aniversari tan essencial per al progrés de la humanitat que gaudir d'un concert; i des del Govern ens sentim honradíssims que l'orquestra convidada sigui la de les Illes Balears, creada ara fa 30 anys, quan la Declaració Universal complia mig segle», ha sentenciat el Govern.

A més, l'Executiu ha volgut destacar les «dues històries lligades que ara conflueixen en una explosió de sonoritat sota la cúpula d'un referent artístic universal i mallorquí, com és Miquel Barceló». L'acte esdevindrà així un maridatge entre «drets tan importants per a l'ànima humana i el progrés de la societat com els de la pau, la llibertat de pensament i d'expressió i la cultura».

La consellera ha afegit que: «tot i complir 70 anys, la Declaració Universal dels Drets Humans està encara lluny de complir-se de manera generalitzada arreu del món». «Alguns drets fonamentals són encara vulnerats fins i tot en Estats democràtics, i és per això que els hem de continuar reivindicant i celebrant; i si és a través de la música, molt millor, i l'Orquestra Simfònica i l'art de Barceló són orgull», ha afegit. «Garantir el dret dels ciutadans a totes les fites que marca la Declaració Universal és un repte i una obligació de tots els governs democràtics», ha sentenciat.

Moratinos ha declarat que se sent «molt satisfet» de comptar amb la Simfònica en aquest concert en un moment en el qual coincideix amb l'aniversari de la Sala i l'aniversari de la Declaració. La Simfònica amb la direcció de Pablo Mielgo, comptarà amb solistes de primer nivell com la soprano Fatma Said (soprano); Huilling Zhu (mezzosoprano) i Leo Nucci (baríton).

El concert, tal com han explicat, comptarà amb la presència d'un elenc d'artistes
de luxe
amb un programa compost per 'Le nozze di Figaro' Obertura de W.A. Mozart;
'Largo al factòtum' de l'òpera 'Il Barbiere Di Siviglia' de G. Rossini; 'Ah guarda
Sorella' de l'ópera 'Cosí fan tutte' de W. A. Mozart; 'Les filles de Cadix'
de l'ópera 'Lakme' de L. Delibes; 'À Chloris' de R. Hahn; 'Eri tu
che macchiavi' de la ópera 'Un ballo in maschera' de G. Verdi; 'Morgen' op.27 de R. Strauss; 'O mio babbino caro' de G. Puccini; 'Per me giunto', 'O Carlo, ascolta' de G. Verdi; 'Tambor de Granaderos' de R. Chapí; 'Il bacio' de L. Arditi; 'Di Provenza il mar, il soul' de G. Verdi; 'Duetto buffo di due gatti' de G. Rossini; 'Habanera' de G. Bizet; 'Si, vendetta' de G. Verdi.

Tal com han recordat, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 10 de desembre de 1948, la Declaració, amb els seus 30 articles. Aquest fet, va marcar una fita en la història dels Drets Humans. Per primera vegada, s'establiren els drets fonamentals de totes les persones, amb la finalitat de garantir la seva protecció universal. Setanta anys després, la Declaració es «manté vigent i tan necessària com el primer dia». Es tracta del document més traduït del món; existeixen actualment versions en 500 idiomes.

El concert es pot veure en Streaming a través d'IB3 en el següent canal de Youtube:

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris