cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

Missatges d'esperança i superació en l'última jornada del Congrés balear de lluita contra el càncer

La propera cita d'aquest congrés, organitzat per l'AECC, serà el 2020

La mesa de suport familiar desenvolupada durant el Congrés.

01-12-2018 | AECC

L'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Balears (AECC) ha finalitzat aquest dissabte el primer 'Congrés de les Illes Balears amb Càncer i Familiars'. Segons l'entitat així es compleix amb «l'objectiu d'oferir un espai a les persones amb càncer, familiars, professionals del sector sociosanitari i persones amb interès en la matèria».

La delegació illenca de l'AECC ha explicat que «durant dues intenses jornades han pogut compartir experiències i han donat visibilitat a aspectes relacionats amb la vivència de la malaltia, temes proposats pel Comitè de Pacients Assessor del Congrés i que han comptat amb la participació de professionals i testimoniatges excepcionals que han transmès a tots els assistents un missatge d'esperança i superació enfront del càncer».

Un altre dels objectius que perseguia l'AECC amb aquest Congrés era el d'integrar a altres entitats i associacions que, a les Balears, «lluiten contra el càncer i agrupen als diversos col·lectius de malalts i aprofitar aquest fòrum per donar a conèixer els serveis que ofereixen per ajudar a totes les persones que ho necessitin».

Així, segons han explicat, amb la taula de diàleg titulada 'El paper de les associacions' ha començat el programa, Moderada per Joan Calafat, periodista, ha comptat amb la participació de Francisco Taronger, treballador social d'APAAC – Associació Pitiüsa d'Ajuda a Afectats de Càncer), Cristina Martin, educadora social d'Aspanob (Associació de Pares de Nens amb Càncer de Balears), Cristina Fernández, presidenta d'Alba Menorca (Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama a Menorca), Perfecto Acosta, president d'Aprop (Associació d'Ajuda als Malalts de Càncer) i Yanina Paglioni, treballadora social de l'entitat a les Balears.

Segons han explicat, els tallers amb contingut pràctic han ocupat la resta de les activitats del matí i han estat impartits per «professionals i experts assessors en cadascuna de les matèries: activitat física, alimentació saludable, musicoteràpia, l'expressió de les emocions a través de l'art, humor terapèutic o cures estètiques, han estat tot un èxit».

Segons l'entitat «demostrar que la malaltia, una vegada superada, no solament no inhabilita, sinó que pot contribuir a l'enfortiment de l'esperit és el missatge que, a través de la seva experiència personal, han transmès a tots els assistents Caterina Massutí i María del Carmen González – Meneses, els qui van participar en els desafiaments d'Ocean Dream i del #RetoPelayoVida al Kilimanjaro; tots dos projectes protagonitzats per dones malaltes de càncer i amb finalitats solidàries per a l'obtenció de fons en suport a la recerca.

Marta Fuentes, presidenta d'una entitat de lluita contra en càncer ha estat l'encarregada de clausurar el Congrés amb la seva ponència 'Mirant al futur', que ha comptat amb la presència de Patricia Gómez, consellera de Salut del Govern. El concert de la 'Jove Orquestra de les Illes Balears' ha estat el fermall d'or a aquesta primera edició del 'Congrés de Pacients amb Càncer i Familiars', que tindrà la seva propera cita el 2020.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris