algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

[VÍDEO] Torra proposa dur la veu de bascs, catalans, gallecs, valencians i mallorquins a les europees

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha pronunciat aquest dimecres una conferència a Sant Sebastià amb el títol ‘Sobirania, democràcia i llibertat’. Torra ha fet una proposta que «s'ha posat damunt la taula»: «Podem dur la veu lliure dels pobles a l'Europa dels estats? Podem fer sentir el clamor de sobirania i democràcia al Parlament europeu? Podem bascs, catalans, gallecs, valencians i mallorquins avançar tots a l'hora per a fer sentir les nostres veus a la Unió Europa?

Torra ha fet un discurs, emocionat, d'aproximadament una hora on ha explicat que ha estat una de les nits en què més orgullós s'ha sentit de representar el poble català «perquè sempre bascs i catalans hem caminat i caminarem cap a la llibertat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència."


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

--Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

--Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936):


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança."

Valoració:3menosmas
Per SONIC32, fa mes de 2 anys

I falten els navarresos, ja que a Navarra es parla basc.

Valoració:7menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Si fan aquesta coalició, ja tenen el meu vot.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris