algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

La 'Plataforma Antiautopista' presenta un manifest en defensa d'una Mallorca «més verda, digna i justa»

El manifest fa una crida a la defensa del territori, el paisatge i el transport públic per evitar el col·lapse

Imatge d'un traçat de l'autopista.

Plataforma Antiautopista

«Aquesta és una crida a totes aquelles persones que estimen Mallorca i que creuen i senten que val la pena conservar el seu paisatge, els seus ecosistemes naturals i agraris i la seva fràgil bellesa». Així comença el manifest 'Per una Mallorca més verda, digna i justa', que s'ha presentat aquest dissabte a Palma.

El text l'impulsen desenes de persones i entitats de Mallorca integrades a la 'Plataforma Antiautopista', i demana «paralitzar les noves autopistes, com la de Llucmajor-Campos, d'imminent construcció si no hi ha una decisió política valenta».

El manifest, tal com han explicat, va dirigit a tota la societat i demana fer «una reflexió col·lectiva sobre el futur de Mallorca en cas de continuar el model d'autopistes, urbanitzacions i xalets dispersos arreu del territori».

Aquest text expressa, segons han afirmat, una preocupació profunda per les conseqüències del model urbanístic, turístic i viari «que ens ha duit a tenir la densitat de cotxes més elevada del planeta, i que ens està passant factura amb embossos interminables, contaminació, alta sinistralitat, minva de la qualitat de vida, costos econòmics enormes, corrupció i tots els indicadors ambientals negatius en creixement».

Els seus impulsors veuen amb preocupació com «totes les opcions polítiques aposten per fer noves autopistes i carreteres impactants mentre el transport públic és escàs i precari i fins i tot les forces polítiques que històricament lluitaven contra les autopistes ara les imposen, arrasant paisatges, promeses i esperances d'un futur millor».

Nova web per tal de registrar adhesions

Així, la plataforma ha presentat una web on es podrà llegir i signar el manifest en 5 idiomes (català, castellà, anglès, alemany i francès). Els impulsors estam convençuts que hi ha «una majoria social amplíssima que dóna suport a mesures per frenar la massificació, i el model urbanístic depredador que té la seva màxima expressió en la construcció d'autopistes». A la web es podrà consultar tot el projecte, «amagat pels partits que governen el Consell». En aquest sentit, aquesta web mitjançant un 'slide', permetrà veure tot el traçat del projecte i el seu impacte sobre el territori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris