algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Grup de Suport de Valtònyc: «Contínuament es qüestionen les decisions de la justícia espanyola»

El cas Valtònyc no deixa de traspassar fronteres i adquirir una major magnitud a nivell internacional. Aquest matí, el Tribunal de Segona Instància de Gant, el qual havia de ratificar o rebutjar la resolució que s’havia dictat en primera instància la qual denegava l’extradició de Josep Miquel Arenas, ha optat per no pronunciar-se i enviar el cas a Luxemburg.

La consulta que es farà a aquest tribunal, versa sobre si s’ajusta a dret o no, el fet que l’Estat espanyol, en relació al delicte d’enaltiment del terrorisme, hagi aplicat una versió del Codi Penal posterior a la del moment en que tengueren lloc els delictes que se li imputen a Valtònyc, i s’hagi pogut produir un conflicte de lleis sobre el qual, el tribunal belga no es vol pronunciar. Per tant, un cop s’hagi consultat al tribunal de Luxemburg, el Tribunal de Gant resoldrà definitivament si té lloc l’extradició de Valtònyc, o per el contrari, la denega de manera ferma i definitiva. Resolució que coneixerem el mes de febrer de 2019.

Des del Grup de Suport i Alerta Solidària veuen amb «molt bons ulls aquesta decisió dels tribunals belgues, ja que contínuament s’està qüestionant les decisions que s’han pres per part de la justícia espanyola durant tota la tramitació del procés». «Veiem com cada vegada són més els països implicats amb aquesta causa, fet que permetrà obtenir resolucions molt més objectives i deliberades. Per altra banda, continua quedant demostrada la falta de rigor de la justícia espanyola, que ha intentat per tots els mitjans possibles empresonar en Josep, intentant saltar-se fins i tot, la normativa procedimental interna i internacional», han explicat.

A més, han fet referència al fet que s'ha marcat un precedent a nivell europeu, ja que Valtònyc ha estat la primera persona que ha denunciat l’Estat espanyol davant el TEDH per la vulneració del dret a la llibertat d’expressió. «Estem a una passa més, de poder demostrar que a l’Estat espanyol es vulneren contínuament les llibertats polítiques i democràtiques del seus ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris