cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El MEM! cerca la construcció d'un «relat comú» entorn les crisis ecosocials de Mallorca

L'objectiu general de la primera trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí - MEM! és el de promoure l'inici d'un «diàleg transversal» entre totes les parts integrants del moviment associatiu, ecologista i local a Mallorca. Així, volen recollir les «més valuoses experiències i visions» de totes les persones integrants de les associacions, fundacions i moviments socials de sensibilitat ecologista i cooperativa.

Ho faran mitjançant una gran trobada el dissabte 9 de febrer de 2019 a Binissalem, als espais cedits per la Fundació Sa Llavor. Aquesta trobada tendrà dues parts ben diferenciades:

Espai MEM! matí (de 9.00 a 17.00 hores), estarà orientat a la col·laboració entre experts, coordinadors i integrants dels equips tècnics, juntes directives i patronats de les associacions i fundacions participants. Es durà a terme amb dinàmiques que permetran l'intercanvi d'experiències, la identificació dels elements comuns en relació al diagnòstic social i ecològic de l'illa i es debatrà sobre la utilitat de generar tractaments compartits per a regenerar l'ecosistema. Cada entitat convidada podrà acreditar un màxim de 2 persones integrants.

Espai MEM! vespre (de 17 a 21 hores), dirigit molt especialment a totes les bases socials dels col·lectius que hagin participat al matí. Comptarà amb elements lúdics, parades, tallers, concerts acústics, espais de trobada reduïts, etc., i tendrà un aforament màxim de 300 persones. Aquest espai estarà estructurat amb dinàmiques més informals i més flexibles de col·laboració.

En definitiva, la 1a Trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí - MEM! pretén iniciar un diàleg compartit, «on puguem imaginar entre totes les noves estructures i formes de relació, òptimes per a un escenari en transició on creiem que hem de col·laborar i orientar-nos amb relativa emergència en relació als següents temes o eixos estratègics:

  • Centralitat de la perspectiva ecosocial en les crisis
  • Formes de revitalització, redefinició, coordinació, sinergia i enfortiment del teixit associatiu ecologista
  • Fórmules d'innovació social a través de l'autoorganització ciutadana per satisfer els béns essencials a través de xarxes de suport mutu
  • Formes i estratègies d'incidència i mediació política que retornin a les entitats i organitzacions el seu sentit instrumental de canvi social
  • Formes de racionalitzar recursos, de donar poder a les bases, d'optimitzar i situar en un lloc coherent tot el coneixement analític relacionat amb la deriva ecosocial de les illes i, en la mesura del possible, traduir-lo en accions per al bé comú
  • Somiem amb l'inici d'un diàleg obert, simpàtic, alegre, continu, rigorós i al servei de majories.

Per a dur a terme la primera trobada, els impulsors han posat en marxa un projecte de micromecenatge a la plataforma Goteo on es poden fer aportacions a canvi de recompenses.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hi ha qualque filòleg a la sala?, fa mes de 2 anys

Però la expressió equivalent a "a veure", si no vaig malament, s'escriu "meam".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris