algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Èxit del II Congrés de joves investigadors en llengua i literatura catalanes

L'organització del Congrés amb la Plataforma per la Llengua

Entre el 3 i el 6 d'octubre desenes de doctorands, lectors de català i altres investigadors en filologia s'han aplegat a la capital del Segrià en el marc del II Congrés Internacional de l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha guanyat la candidatura de la seu de la tercera edició del Congrés.

Les temàtiques d'estudi que s'han exposat enguany han estat molt diverses. En el camp de la llengua s'ha aprofundit en el lèxic i la morfosintàctica, en l'atenuació lingüística, en propostes didàctiques per a l'ensenyament de la llengua i en el paper del professorat de català a secundària.

Pel que fa a les recerques literàries, han analitzat aspectes de les obres de Julià de Jòdar, Maria Aurèlia Capmany, Andreu Nin i Ramon Llull, el vincle intel·lectual entre el poeta Jaume Ferran i el pintor Palau Ferré, la narrativa del Calendari Llemosí del segle xix o el paper de la literatura urbana a Barcelona i Palma.

El membre de l'Executiva de la Plataforma per la Llengua Francesc Marco ha assistit per a donar suport a la iniciativa i ha felicitat l'organització per haver donat continuïtat a un projecte de futur que permet «consolidar un espai de trobada i anàlisi per a les recerques en llengua i literatura catalanes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris