nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Valtònyc: «La sentència indica que no he injuriat la corona. Tanmateix la corona ja s'injuria tota sola»

Just després que aquest dilluns la justícia belga hagi denegat l’euroordre de l’Audiència espanyola contra Josep Miquel Arenas, el raper ha fet les seves primeres declaracions a la ràdio Ona Mediterrània.

Valtònyc ha explicat que s'ha demostrat que a Bèlgica la justícia no està polititzada: «Jo seguesc tot el que es desprèn d'unes lleis justes, i en aquest cas hauria acatat qualsevol sentència si hagués vengut acompanyada d'una acusació basada en raons de fet».

A més, ha explicat que la sentència «indica que no he injuriat la corona, que no he amenaçat i que no he fet enaltiment del terrrorisme. Tanmateix la corona ja s'injuria tota sola».

En relació al futur, ha dit: «Ara miram cap al tribunal dels drets humans perquè es faci justícia definitivament». «Sé que serà molt difícil tornar a Mallorca ja que la Guàrdia Civil prepara noves denúncies per les meves cançons, però també hi ha vida més enllà del pirineu».

Per la seva banda, el seu misser, Gonzalo Boye, ha afirmat que la resolució del jutge belga és «molt motivada»:

«Volem donar les gràcies a la justícia belga perquè ha actuat conforme a dret, han rebutjat l'extradició en tots els seus aspectes per falta de doble incriminació, és a dir, els fets pels quals en Josep va ser condemnat a Espanya, a Bèlgica es considera que són conductes atípiques i per tant, es rebutja l'extradició».

«És una resolució molt motivada, imaginem que el fiscal belga la recorrerà però el que ha manifestat el jutge en la seva resolució és una cosa molt clara: que és llibertat d'expressió i que cap d'aquestes frases de les cançons té contingut criminal, tal com vam dir tant a Espanya com a Bèlgica. Ens han donat la raó, és un gran dia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris