cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 29°
37°

La 50ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu, en marxa

18-08-2018

Aquest divendres ha començat a Prada de Conflent (Catalunya Nord) la Universitat Catalana d’Estiu, amb un concert de Ramon Gual a les nou del vespre. Fins al 23 d’agost, hi ha programats cursos, seminaris, espectacles musicals, taules rodones, tallers d’interpretació i de cultura popular i exposicions, entre les quals, ‘La revolució de les urnes’.

L'acte inaugural va comptar amb els parlaments de Bel Busquets (vicepresidenta i consellera d’innovació, recerca i turisme del Govern), Miquel Noguer (president de la Diputació de Girona), Francesc Grau (secretari d’universitats i recerca, GdC), Joandomènec Ros (president de la Fundació UCE), Joan Castex (batle de Prada) i Jordi Casasses (president de l’UCE).

D’entre les taules rodones programades, destaquen ‘Mobilització i política, àmbits enfrontats?’, amb la participació d’Elisenda Paluzie, Marcel Mauri, Pilar Rahola i Jaume Sobrequés i ‘El franquisme entre nosaltres: només escorrialles?’, amb la participació de Jordi Borràs, Albano-Dante Fachín, Bernat Joan i Quico Sallés.

Pel que fa als cursos i seminaris que s’impartiran enguany, són: ‘Sostenibilitat: realitat o quimera?’, a càrrec de Martí Boada i Juncà; ‘De la física quàntica a les nanotecnologies’, que serà coordinat per Núria Ferrer i Anglada; ‘La sanitat i la societat avui’, per Jordi Craven-Bartle i Lamote de Grignon; ‘Conjuntura econòmica dels Països Catalans en l’actual context europeu i internacional’, per Òscar Mascarilla; ‘El dret i la garantia de les llibertats civils i polítiques’, per Eva Pons i Parera; ‘Filosofia del vertigen. Elements per una història de la constitució del món’, per Joan González Guardiola i Josep Monserrat; ‘Pensadors empipats: una imatge més acostada a la realitat de la literatura assagística i filosòfica’, per Pompeu Casanovas, Xavier Serra i Josep Montserrat; ‘UCE 1968-2018: balanç de 50 anys d’historiografia’ i ‘De la identitat al catalanisme’, per Àngel Casals; ‘Pompeu Fabra, el seny ordenador de la llengua catalana’, per Gabriel Bibiloni; ‘Lectures i interpretacions dels clàssics medievals. Balanç de més d’un segle’, per Joan Santanach i Suñol i ‘La música catalana com a marca internacional’, per Jaume Carbonell i Guberna.

A més, s’impartiran els seminaris d’investigació ‘La proposta de la Secció Filològica (2016, 2017) ha millorat la de Fabra (1956)?’, per Abelard Saragossà; ‘Elaboració de discursos orals en públic’, per Andreu Sentí i ‘El patrimoni cultural de les Illes Balears. Noves recerques’, per Sebastià Serra i Rosa Calafat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris