cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Com gaudir de les Llàgrimes de sant Llorenç a Mallorca

IMCE

10-08-2018

Les llàgrimes de sant Llorenç, la pluja de perseids més esperada de l'any, tendrà el punt més òptim de visió durant aquestes nits. Enguany, les condicions per a contemplar aquesta pluja són especialment favorables, ja que la lluna es troba en fase nova i no es veurà, per tant afavorirà un entorn fosc que ens permetrà veure-les amb molta més claredat que en altres ocasions.

Per tercer any consecutiu, l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) organitza dues nits on la pluja de Perseids –popularment conegudes com a Llàgrimes de sant Llorenç– és la protagonista.

Des de dos indrets privilegiats com són les Cases de Galatzó, a Calvià, (10 d’agost) i el Castell de Bellver (11 d’agost), es podrà contemplar el fenomen en condicions òptimes i en companyia d’especialistes. Després de l’exitosa experiència dels darrers anys –les entrades s’exhauriren al cap de poques hores– l’IMCE convida no només a veure, sinó a viure, la pluja dels perseids en una experiència a la qual s’hi incorporen tot un seguit d’activitats complementàries que ajudaran els assistents a comprendre millor aquest espectacular fenomen astronòmic.

Programa:

Nit excepcional sense lluna: l’espectacle dels Perseids

10 d'agost - Cases de Galatzó (Calvià): A partir de les 19.00 h. Aparcament al Palau d’Esports de Calvià. Bus llançadora fins a les Cases cada 30 minuts.

A partir de les 19.30 cada 30 minuts, en grups reduïts: Visita guiada a les Cases i introducció al fenomen de les Perseids (sala de projeccions). A partir de les 22.00, cada 30 minuts en grups reduïts, observació del cel amb telescopis. Observació lliure a ull nuu fins a la 01.00. Bus darrera sortida: 01.00

Preu: 9€ (iva inclòs) – Menors fins a 14 anys gratuït

Opcional De 19.00 a 21.30 hores curs Les constel·lacions d’estiu. Teoria i observació (Lluc Mas). Màxim 25 persones – 25 €. El preu inclou la visita a les Cases i la participació en totes les activitats.

11 d'agost - Castell de Bellver: A partir de les 20.00 h, cada 30 minuts en grups reduïts, es farà una introducció al fenomen dels Perseids (sala de conferències, planta baixa). Planetari mòbil (capella de Sant Marc). Projecció en directe d’El cel de la nit dels Perseids. Per a observar els planetes Mercuri, Venus, Júpiter, Saturn o Mart i les constel·lacions d’estudi d’aquesta nit, des de la posta de sol fins a la sortida. Una volta per les constel·lacions d’estiu (al pati d’armes). A partir de les 21.30 h, observació del cel amb telescopis. Stargazing. Explicació del cel amb làser, per experts. Observació lliure a ull nu fins a les 02.00 h. Hi haurà grups en català i en castellà

Preu: 9€ (iva inclòs) – Menors fins a 14 anys gratuït

Per a més informació, podeu escriure al correu electrònic reserves@imce.es.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris