cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

«País Valencià, un país obert»: manifestació el 21 d’abril per la diversitat i la pluralitat

09-04-2018

El dissabte, 21 d'abril, tendrà lloc una gran manifestació a la ciutat de València, organitzada per Acció Cultural del País Valencià. La marxa, que du per lema «País Valencià, un país obert», sortirà de la plaça de Sant Agustí a les 18 hores i recorrerà el centre de la ciutat de València i finalitzarà al Jardí de Vivers, on tendrà lloc la inauguració del passeig Guillem Agulló. A més, se celebrarà un acte especialment dissenyat per a l'ocasió, que comptarà amb música, imatges i la participació de destacats artistes. La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la convocatòria i portarà una pancarta pròpia, amb el lema «Volem viure plenament en valencià», per a reivindicar la llengua en un moment clau en el procés de normalització lingüística.

Tal com assenyala el manifest de la iniciativa, el lema «País Valencià, un país obert» vol reivindicar la història i la cultura, posant en relleu el respecte a la diversitat. En aquest sentit, el País Valencià és un model de societat moderna, igualitària, que es reconeix en la seves tradicions més arrelades i que, alhora, s'enriqueix amb les aportacions i els matisos d'una pluralitat que és riquesa. La manifestació vol ser un clam pel diàleg i el respecte a la diversitat, «perquè ara és el moment de dir no a les ideologies de l'odi que ens volen retornar al passat i dir sí, en veu alta i clara, a la igualtat i al futur».

Així, la Plataforma per la Llengua considera que cal sortir al carrer, una vegada més, per a reivindicar el català com a llengua comuna, d'acollida i d'integració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris