cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Marta Rovira anuncia que emprèn el camí de l'exili en una carta

23-03-2018

La secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, no ha comparegut aquest divendres al Tribunal Suprem espanyol i ha decidit emprendre el camí de l’exili, com ha informat en una carta.

La carta

Avui emprenc un camí dur, un camí que, malauradament, tants d'altres que ens precedeixen han hagut d'agafar. El camí de l'exili.

No puc amagar la profunda tristor que sento d'allunyar-me de tanta gent que m'estimo -i que m'estimo molt. De tantes lluites compartides durant tants anys amb persones que els mou un únic objectiu: canviar la societat on viuen. Fer-la més justa. Persones dignes. Deixar de veure els paisatges que m'envolten des de la infantesa, de passejar per les ciutats on he viscut...

Sento tristor, però molt més trist hauria sigut viure silenciada interiorment. Sentir la meva llibertat d'expressió censurada per uns tribunals que intimiden i que apliquen -descaradament- criteris polítics. Cada dia, cada hora sentia la meva llibertat limitada per amenaces judicials arbitràries. No em sentia lliure. No em reconeixia. Aquestes darreres setmanes he viscut dins d'una presó interna.

L'exili serà un camí dur, però és l'única forma que tinc de recuperar la meva veu política. És l'única forma que tinc d'alçar-me en contra del Govern del PP, que persegueix tothom qui està a favor de votar, i que castiga qualsevol que intenta canviar el prestablert i l'establert. Un Govern que està disposat a saltar-se l'estat de dret i les llibertats civils per aconseguir els seus fins polítics.

Tinc una filla, l'Agnès. Les mares sabeu com me l'estimo. I com de fort és el sentiment de donar-li tot el que li pugui donar. L'exili em permetrà fer-li de mare, i s'ho mereix. Molt.

Us vull dir una última cosa. No deixeu que la rancúnia s'apoderi de vosaltres. L'anàlisi d'una realitat anti-democràtica i profundament injusta no ha de donar pas al ressentiment. Contra ningú. Contra res. Només des del respecte i de l'amor cap a tots els ciutadans i totes les opinions bastirem canvis radicals i profunds. Només des del treball conjunt aconseguirem una República per a tots.

Tal com diu l'Oriol, "En aquests dies que vindran, mantingueu-vos forts i units. Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia, en amor. Penseu sempre en els altres. En el que hem de refer. Persistiu perquè jo persistiré. Gràcies per tot el vostre suport. Us estimo". I això és el que farem, Oriol.

Us escric, ara sí, amb sinceritat i llibertat. I és tal com ho podré fer des d'ara com a secretària general d'ERC, un partit que estimo, que ha donat tant al país i que encara ha de donar molt més.

Visca la llibertat, la justícia, la igualtat i la fraternitat. Visca una República catalana per a tothom!

Marta Rovira
Secretària general d'Esquerra Republicana

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofre, fa dervers d'un any

Adeu

Valoración:1menosmas
Per remigio III, fa dervers d'un any

No sols estan extorsionant a la República Catalana sinó que damunt allunyen la millor gent, la que podria i ha intentat fer un país més just, amb futur i en llibertat. Al País Valencià ja tenim i el nostre 155 i a Múrcia també: A què esperem, a què un per un ens imposen 155 a tots? La gent jove empresonada per exigir els seus drets, els vells patint fam i els treballadors, sense poder pagar-se una SS. Llegiu al Tinent Segura : "el Libro Negro del Ejercito borbònico". Això que, Aquest senyor, no és català ni independentista, sols és decent i la seua honradesa l'ha portat on és. Un exèrcit que ens amenaça, una policia que violenta als ciutadans pacífics, vells i joves. Que podem esperar un jutge que és jutge i part, que diu qui pot ser o no pots ser president...? Com hem de parlar els nostres fills i quina llengua estrangera usar. Estem exercint la violència contra nosaltres mateixa, per por al botxí que, ja ha fet el seu genocidi. Fins a quan? Creieu que els "de apor ellos oeoeoe" us respectaran? Mireu a Múrcia.I això que els seus hotelers, premiaren la violència contra els ciutadans catalans. Ara també la premiaran contra els murcians?

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris