cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 19°
21°

Roger Torrent demana explicacions a Interior pel 'setge' de la policia espanyola davant el Parlament

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha enviat aquest dissabte una carta al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

27-01-2018 | R.Torrent/Twitter

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha enviat una carta aquest dissabte al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en la qual demana explicacions sobre el desplegament «inèdit» d'agents de la Policia Nacional espanyola prop del Parlament durant els últims dies.

En una carta manuscrita del 26 de gener penjada en el seu perfil de Twitter, Torrent ha comunicat «el malestar de la institució per no advertir del desplegament ni de les tasques policials realitzades en el clavegueram del parc de la Ciutadella».


«L'absència d'una comunicació formal d'aquestes activitats constitueix un gest de deslleialtat institucional per part del seu Ministeri», i ha dit que la situació ha provocat incertesa davant la possibilitat que existeixi alguna amenaça de seguretat a la zona.

En aquest sentit, Torrent ha assenyalat que la presència de la policia espanyola, sumada als treballs habituals dels Mossos d'Esquadra a la zona, ha generat una «alarma innecessària» entre el personal del Parlament, en els treballadors dels equipaments situats al parc i entre la ciutadania.

Ha sol·licitat a Zoido que el Parlament sigui informat de forma urgent de les causes i els objectius que justifiquen l'operatiu policial, i ha reclamat garantir per conducte oficial que l'actuació policial «no pertorbarà el normal funcionament de la institució».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris