cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

L'Assemblea de la CUP aprova presentar-se a les eleccions del 21D en solitari

Imatge de l'Assemblea de la CUP celebrada aquest diumenge a Granollers.

E.P.

L'Assemblea de la CUP ha decidit aquest diumenge amb el 91,63% dels vots presentar-se a les eleccions «il·legítimes» del 21-D en la votació que ha realitzat en la seva trobada a Granollers (Barcelona). L'Assemblea, el qual hi han participat 1.207 militants i membres de la Crida Constituent, també ha acordat que concorrerà en solitari.

Segons han explicat fonts de la CUP, els militants han votat en una sola papereta totes les opcions dividides en dos blocs: el primer responent 'sí' o 'no' a la pregunta 'Estàs a favor de presentar una candidatura a les eleccions del 21 de desembre?' i el segon amb els altres tres escenaris.

El segon bloc que s'ha votat incloïa les tres propostes que es tenien en compte 'en el cas que la resposta anterior sigui majoritàriament afirmativa, independentment de l'opció escollida en la pregunta anterior', segons la papereta de votació.

És a dir, els militants podien votar 'no' a presentar-se a les eleccions, però escollir una de les tres propostes en cas que la majoria decidís sí concórrer als comicis. Un 91,63% ha votat 'sí' a presentar-se, el 7,83% ha votat 'no' i s'han registrat un 0,36% de vots blancs i un 0,18% vots nuls.

Opcions dels sectors independentistes

La primera d'aquestes opcions proposava que la CUP-CC apostava per «una llista ciutadana de país, sense polítics destinada a guanyar en vots i escons, i a no formar Govern i provocar eleccions constituents al cap de tres mesos», que ha estat rebutjada perquè només ha rebut un 12,59% dels sufragis.

En aquest escenari es plantejava que la CUP no es presentaria com a tal i que, només en cas de no aconseguir l'acord per construir aquesta llista, la formació s'obriria a «un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, de la República i de la justícia», és a dir, a concórrer en solitari.

La segona opció, que ha rebut un 21,72% dels vots i que també ha estat rebutjada, plantejava una aposta per participar en «una coalició o llista la més àmplia possible que defensés la república, amnistia, i llibertat per als presos polítics d'acord amb la proposta política del punt 11.5 de la ponència base».

Finalment, el tercer escenari, que és el que s'ha imposat amb un 64,05% dels suports, planteja que la CUP «lideri una candidatura la més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres»; és a dir presentar-se en solitari com CUP-CC.

Sense segona votació

Estava previst que si en aquesta ronda una de les tres opcions aconseguia més del 50% dels vots, els membres de la CUP la donarien per bona i aquesta seria la fórmula amb la qual aniran als comicis del 21D.

Si, per contra, cap aconseguia la majoria dels vots, la que aconseguia menys suports es suprimia i llavors s'havia de tornar a realitzar un debat i una segona votació amb les dues opcions que haguessin obtingut més suports en la primera volta, situació que ha quedat descartada en haver aconseguit el 64,05% l'opció més votada.

A més, en la votació de les opcions, un 1,28% de la militància ha votat en blanc mentre que un 0,36% dels assemblearis han optat pel vot nul.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris