cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

Més de 16.000 persones s'inscriuen com a voluntàries pel referèndum de Catalunya

La Generalitat s'ha posat en contacte aquest dimarts amb els ciutadans que han demanat col·laborar com a voluntaris amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre que aquest passat divendres ja eren més de 16.000.

Els ciutadans que volen col·laborar poden inscriure's en el web referendum.cat, i aquest dimarts el Govern ha enviat un correu electrònic per «verificar» la inscripció.La figura dels voluntaris està regulada per l'article 24 del decret de mesures complementàries que recull els detalls del referèndum.

En el punt dos d'aquest article contempla que el Govern impulsarà «una borsa de col·laboradors» i farà un procés de selecció per triar als més adequats. S'estipula que en aquest procés de selecció es tindrà en compte de manera preferent «l'experiència prèvia dels candidats en processos electorals així com la seva vinculació laboral o funcionarial amb qualsevol administració pública de Catalunya».

En aquest sentit, la normativa precisa que si el col·laborador té la condició de funcionari o empleat públic exercirà les seves funcions «sense cap vinculació amb la seva relació funcionarial, laboral o estatutària». Amb aquesta darrera precisió el Govern cerca protegir als funcionaris de la seva vinculació amb el referèndum, després que aquest rebessin les amenaces per part de l'Estat espanyol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

"...triar als més adequats...", "...protegir als funcionaris...". En català no es tracten es directes de persona com a indirectes, com per influència basca, fa es castellà. Toca dir "...triar els més adequats..." i "...protegir els funcionaris..."

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris