algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Enllaçats proposa l’aprovació de mocions als ajuntaments per a l’espai de comunicació en català

La xarxa d’entitats Enllaçats per la llengua ha anunciat una campanya per presentar mocions als Ajuntaments a favor de la reciprocitat plena i la constitució del Consell de l’espai de comunicació en català participat per les diferents administracions del domini lingüístic. Així, la plataforma ha fixat com a principal objectiu del segon semestre de l’any 2017, la continuació de la campanya que lluita per aconseguir l’espai de comunicació en català que consisteix, segons han explicat, en cercar aliances amb agents polítics, socials i cívics de tots els territoris de parla catalana.

El col·lectiu ha volgut donar a conèixer la iniciativa la Diada de Sant Joan, «data simbòlica que lliga tot el territori en una celebració ancestral», amb la presència del foc provinent de la Flama del Canigó. Entre d’altres, els objectius que reclama Enllaçats és assolir la plena reciprocitat de tots els canals en català, treballar per a la creació del Consell de l’espai de comunicació en català amb la participació dels governs i dels ens de comunicació públics d’arreu del domini lingüístic, l’obertura immediata de la nova RTVV (Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals) com a mitjà públic, plural i en valencià i afavorir la proximitat de la informació amb el restabliment de delegacions de TV3 com la de Perpinyà, a Catalunya Nord.

Així mateix, la xarxa d’Enllaçats per la Llengua valora positivament algunes passes donades a l’espai audiovisual, com la moció aprovada al Parlament de Catalunya, l’emissió d’un programa coproduït entre IB3 i TV3, o el projecte comú entre ambdues televisions d’un canal a Internet. Tanmateix, considera que queda molt de camí a recórrer per normalitzar aquest espai i demana mesures concretes i imminents.

El col·lectiu espera que la cooperació en cultura de les administracions catalana, valenciana i balear subscrita a la ‘Declaració de Palma’ tengui efectes d’importància a l’espai de comunicació en català, i que aquests acords s’estenguin a les institucions de la resta del domini lingüístic.

Enllaçats ha aprofitat per recordar la feina feta per moltes entitats i col·lectius d’arreu del territori catalanoparlant per aconseguir l’objectiu de bastir un espai audiovisual comú, i emplaça tothom a sumar esforços per tal de fer-lo realitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Perquè són uns fatxes? O són uns lladres?, fa mes de 3 anys

I que funcionin com toca.
Per què hi ha gent interessada en posar obstacles?
Per què es poden veure cadenes en llengües estrangeres i les pròpies no?
El món NO és seu!
Nasqueren amb una mà al davant i una altra al darrere, com tothom!
Que no ens robin la nostra porció.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris