algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els illencs tenen una personalitat diferent i són emocionalment «més estables»

Un article de la BBC assegura que cada nació té una 'personalitat mitjana' amb característiques pròpies

La personalitat 'mitjana' canvia en funció de la nació i de la llengua parlada. Almenys això és el que assegura un article de la BBC, que fa referència a diversos estudis psicològics.

Per exemple, els més extravertits resulten ser els brasilers, els suïssos francòfons i els maltesos, mentre que els més tímids són els nigerians, marroquins i indonesis.

Segons l'estudi, els més oberts a viure noves experiències són els suïssos que parlen alemany, els danesos i els alemanys, mentre que la puntuació més baixa de mitjana l'obtenen els xinesos de Hong Kong, els habitants d'Irlanda del Nord i els kuwaitians.

Diversos estudis també apunten diferències entre països en altres trets principals de la personalitat com són el neuroticisme, la consciència i l'afabilitat.

Som els mallorquins introvertits?

Un dels estudis sembla confirmar un estereotip habitual sobre els mallorquins: la introversió. I és que la ciència diu que si una població ha estat més aïllada és més probable que sigui més introvertida i enfocada cap a l'interior. I al revés, les persones que viuen a les fronteres tenen més tendència a estar disposades a emigrar.

De fet, els trets de personalitat serien el resultat de la genètica mesclada amb patrons històrics de migració.

Una sèrie d'estudis recents, duits a terme amb illencs residents a diversos arxipèlags italians ha posat a prova aquesta teoria. Andrea Ciani a la Universitat de Pàdua i els seus col·legues varen descobrir que els illencs són menys extravertits i de ment oberta, però més conscients (responsables i compromesos) i emocionalment estables, que els seus veïnats continentals situats entre 16 i 64 quilòmetres de distància. 

La base genètica

En suport a aquesta teoria, l'equip de Ciani també ha identificat el genotip d'una mostra d'illencs i continentals i ha trobat que una versió d'un gen prèviament associat amb l'assumpció de riscos (l'al·lel 2R del gen DRD4, que codifica per a un receptor per al neurotransmissor dopamina) és menys freqüent entre illencs. Els investigadors assumeixen, per tant, que hi ha una «certa base genètica» perquè els individus de comunitats aïllades com les illes exhibeixen un tipus particular de personalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris