nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

Les oposicions no eliminen la creativitat

Per la meva manera de ser, no he estat mai d'acord que una persona hagués de fer oposicions per accedir a una manera còmoda de treballar o per convertir-se o continuar essent una persona vaga, quasi inútil, sense cap tipus d'ambició ni projecte de superació en la vida, ni tampoc no he cregut que esser funcionari (en el meu cas, docent) hagués de ser un estigma que et marcàs com una persona conformista. Tampoc no se m'ha ocorregut pensar que les persones emprenedores fossin envejables, perquè arriscaven la seva vida per dur endavant empreses que els ajudarien a sobresortir o s'enfonsarien.

Crec que tant les unes com les altres, en un moment determinat de la vida i influïdes per la família o l'entorn, han cercat la manera de treure les castanyes del foc de la vida, desenvolupant una feina que requeria superar unes oposicions, o que demanava l'obtenció d'un crèdit per posar-la en marxa; crec que tant l'una com l'altra poden fer la feina d'una manera creativa i original, si volen. Davant el sistema d'accés a una feina pública a través del nomenament directe per part d'una persona responsable que té un càrrec polític, el sistema d'oposicions és el menys dolent dels que existeixen per a accedir-hi.

Que avui, quan hi ha tant d'atur, especialment entre els joves, augmenti la gent que vol opositar és completament normal, més si davant la crisi es parla de reduir la despesa pública i l'oferta de places en el futur. El millor consell que es pot donar a qualsevol persona que es presenta a unes oposicions és que les prepari a consciència, perquè la majoria que hi acudeixen no ho solen fer. El tribunal nota perfectament quan una persona que oposita té una bona formació i les ha preparades seriosament, encara que sempre hi pot haver injustícies no desitjades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Antònia, fa mes de 10 anys

No hi ha "enxufats", crec en el sistema! Ànims per a totes aquelles persones que heu de passar unes oposicions, són dures i duen molta de feina, però poden tenir una molt bona recompensa! S'han de reunir un parell de factors com l'esforç, el coneixement i també la sort! Bernadettttt, estic contenta de veure't una altra vegada per aquí, esper que tenguis molta de sort a les opos!!! Salutacions per a tothom!
Valoració:3menosmas
Per interpret, fa mes de 10 anys
Que té a veure mATAS I MUNAR AMB LES OPOS?
Valoració:1menosmas
Per llum, fa mes de 10 anys
soc opositor i enguany hi aniré per tercera vegada pero conec gennt que hi va any rere any per cert xisca on fas classe?
Valoració:1menosmas
Per Bernadet, fa mes de 10 anys
Eissssssssssss Xisca eis Lladonet, que tal tot?? estic encantat de seguir llegint tantes i tantes veritats és vostè increíble...salutacions i sort. Jo enguany he d'opositar, esper que no hi hagi tant d'enxufats com deis, i si és així no importa, sé que anirà bé...sobretot optimisma i possitivitat
Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 10 anys
Les oposicions són tan corruptes com el senyor Mates, i la Munar, tot fa molta de pudor.
Valoració:3menosmas
Per llumenert blaru, fa mes de 10 anys
Me pareix increible que el senyor Matetes robi per a tot arreu, i que les places a funcionaris siguin a través d'exàmens d'enxufats.
Valoració:2menosmas
Per Franca, fa mes de 10 anys
I la gent que té possibilitats enguany d'anar-hi no hi van són ben molts els que desaprofiten aquesta possibilitat.
Valoració:5menosmas
Per La realitat del capitalisme és amarga, fa mes de 10 anys
No passeu ànsia perquè el Govern espanyol ha aprovat l'oferta d'ocupació pública per al 2010, que retalla en un 87% les places de nou ingrés, des de les 15.084 del 2009 a 1.989 aquest any. Així que, poques oposicions hi pot haver, lamentablement, perquè l'Estat té el compromís constitucional de fer que el dret al treball sigui una realitat.
El problema és que el model social que tenim només serveix per a generar treball per al 40% de la gent en edat de treballar, la qual cosa, manifesta que un 60% de la gent ´ha de viure de la dependència familiar o social.
Valoració:0menosmas
Per Sunani, fa mes de 10 anys
MOlt ben dit
Valoració:4menosmas
Per toni, fa mes de 10 anys
Jo crec que per ser creatiu basta utilitzar la inteligència i ser una mica intuitiu.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris