lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

A les fosques

El món apaga els llums durant una hora per reivindicar la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic, gràcies a la iniciativa L'hora del planeta, convocada pel Fòrum mundial per la naturalesa (WWF). A les Balears, la Seu, el castell de Bellver, el Consolat de Mar i Cort, entre d'altres, s'hi sumaren

El món quedà a les fosques...! Ahir tot el planeta, d'Orient a Occident, apagà els llums durant una hora per reivindiar l'estalvi energètic i una solució al canvi climàtic.

Fou un acte simbòlic i significatiu impulsat pel Fòrum mundial per a la naturalesa (WWF) i que, sota el nom de L'hora del planeta, vol deixar constància de la necessitat d'una nova consciència per cuidar la nostra terra. Balears no quedà enrere i entre les 20.30 i 21.30 molts edificis s'apagaren. El Govern i l'Ajuntament de Palma se sumaren a la iniciativa, com també els edificis més emblemàtics de Ciutat, com el castell de Bellver, la Catedral, Cort, el Consolat de Mar, el palau de l'Almudaina, Capitania i la Llonja, a més del passeig del Born, la plaça de la Reina i la del Rei Joan Carles. Molta gent i una part dels comerços de Palma s'adheriren a títol individual a la iniciativa.

A més, la col·locació d'unes 2.000 espelmes en un mapamundi al passeig del Born serví per reivindicar la necessitat d'una solució global al canvi climàtic. "L'hora del planeta" també fou secundada arreu de l'Estat i 165 ciutats apagaren els llums.

Així, cal destacar de manera significativa Barcelona i Madrid, on monuments i edificis emblemàtics, com la Sagrada Família i la Cibeles, quedaren a les fosques.

D'una punta a l'altra

Les remotes illes Chatham, al Pacífic neozelandès, van donar el tret de sortida a l'apagada planetària. Quan els darrers participants, els habitants de les illes Samoa -també al Pacífic-, quedin a les fosques, hauran passat passat 26 hores, durant les quals 4.000 ciutats de 121 països hauran quedat a les fosques, incloent-hi monuments tan emblemàtics com la torre Eiffel, la Ciutat Prohibida i l'Empire State Building.

Sydney va ser la primera gran urbs a afegir-se a la iniciativa ecològica, en apagar els llums del famós pont del Port i la casa de l'Òpera, entre d'altres. La convocatòria també féu apagar els llums d'alguns edificis icònics del Japó, com la torre de Tòquio. A l'Índia, pràcticament tota Nova Delhi quedà a les fosques.

A Nova York, llocs tan emblemàtics, com l'Empire State i el mateix pont de Brokling, quedaren en la penombra. De la mateixa manera, a Londres el Big Ben i el palau de Westminster també desendollaren el corrent. Així mateix, a Grècia l'acròpoli s'apagà i els enamorats que passejaren per París veieren com la torre Eiffel desapereixia. Es tracta d'una acció simbòlica sencundada arreu del planeta. La iniciativa contra el canvi climàtic bé s'ho valia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pedro, fa mes de 10 anys
A Andratx també s'apagà l'il·luminació de l'Ajuntament.
www.andratxnews.com
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris