nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Un projecte engrescador

El Portfolio el va posar en marxa el Departament de Política Lingüística del Consell d'Europa i a l'Estat espanyol pretén afavorir una visió integrada de l'ensenyament de les llengües de cada centre; incrementar els coneixements i les habilitats d'ensenyament en el marc de l'enfocament pedagògic comunicatiu i constructivista; augmentar la coordinació del professorat de llengües, fomentar la realització d'experiències i divulgar-les per diferents mitjans, revistes, exposicions, webs, etc.

Solament els objectius anteriors justifiquen el fet que s'hagi posat en marxa aquest projecte a diverses escoles i instituts de les Illes Balears, però tenint en compte que tenim una llengua pròpia, la catalana, s'ha de voler dur a terme un objectiu del Portfolio, del Consell d'Europa, que diu que el PEL ha de servir per a afavorir l'enteniment i la tolerància entre els ciutadans d'Europa per mitjà del coneixement d'altres llengües i cultures. Que es consolidi el fet que la llengua vehicular és la llengua catalana, que se li apliqui l'enfocament comunicatiu per ensenyar-la i que les altres s'ensenyin tenint en compte els coneixements ja impartits en català.

Després de parlar amb una persona que ha practicat el PEL uns quants anys al seu institut, he pogut saber que el que es feia era posar en marxa la innovació, cada professor o professora de llengua feia activitats més creatives que les que podien aparèixer en el llibre de text, i després aquestes es comunicaven en les reunions que feien, a més de l'èxit que havia obtingut la persona que les havia experimentat. Segons totes aquestes explicacions, després cadascú les adaptava a la llengua que ensenyava i també les posava en pràctica. Només el fet d'intercanviar aquestes experiències ja valia la pena haver posat en marxa aquest projecte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jeroni, fa mes de 10 anys
Abans d'atendre les suposades necessitats d'educar en clau multi-pluri s'hauria d'atendre la necessitat urgentíssima d'educar en clau nacional catalana.
Valoració:1menosmas
Per Antònia, fa mes de 10 anys
Crec que està molt bé que es facin iniciatives com aquesta, però també pens que és molt important que es tengui clar que el català n'és la llengua vehicular i les altres s'han d'ensenyar tenint en compte els coneixements impartits amb aquesta i això, a alguns instituts, no es fa. Fa uns anys vaig participar en un projecte d'aquests a un institut que, tot i que teòricament la llengua catalana n'era la vehicular, a la pràctica no ho era ja que el director era el primer que sempre parlava en castellà, als claustres i tot. Per tant, en aquest tipus d'institut on el català no n'és la llengua prioritària, el projecte no té massa sentit, ja que aquesta, que no està en condicions d'igualtat amb altres llengües, no en surt beneficiada. L'institut del que parl és l'IES s'Arenal.
Valoració:-2menosmas
Per Xisca, fa mes de 10 anys
Gracies Per. Una informació desconeguda Per. A mi
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris