cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Altres analfabetismes

A la Cimera del Mil·lenni celebrada a Nova York el 2000, amb la participació de 189 estats, es varen subscriure vuit objectius del mil·lenni, un dels quals era assolir l'ensenyament primari universal per al 2015. Passats quasi 10 anys des que es va fer aquesta planificació, s'han fet algunes anàlisis de la situació i s'ha comprovat que serà difícil que es compleixi en la seva totalitat, perquè les ajudes als països necessitats han minvat a causa de la crisi i no se sap si el 2015 s'haurà superat. La situació és difícil a l'Àfrica subsahariana, a l'Àsia del centre i del sud, i a l'Àsia occidental. El no compliment és un fet molt greu, perquè l'educació suposa beneficis fonamentals per a una millor alimentació, per a una adequada atenció a la salut, per a l'exercici de la democràcia, per aconseguir una millor distribució de la renda, per aconseguir més justícia social, per assolir més creixement econòmic, per obtenir un millor rendiment en el treball i per aconseguir el coneixement de les noves tecnologies.

Queda clar que quan es fan estudis sobre l'analfabetisme, només es pensa en els milions d'infants sense escolaritzar, en què predominen, per qüestions culturals i religioses, les nines. Aquí es comptabilitza l'escolarització en un 100%, però que tothom tengui l'obligació d'estar escolaritzat no significa que s'hagi eradicat l'analfabetisme, com no s'ha fet amb el funcional ni amb el de recaiguda, és a dir, existeix una assignatura pendent, i és la d'aconseguir que moltes persones se sàpiguen moure dins el món que els ha tocat viure i haver de llegir i entendre molts missatges orals o escrits. Tampoc no s'ha resolt el fet que molts sofreixin analfabetisme de recaiguda per culpa de no practicar el que s'ha après, per exemple, escriure, comptar o una llengua.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
Suposem que tots els individus del tercer món ja sàpiguen llegir i escriure, la situació seria encara pitjor.
Els pobles del tercer món no poden entrar a la modernitat.
Per evitar més sofriments ès millor que tornin a les seves societats tradicionals, almanco no tendran el traumes que lis reporta assolir o entrar dins una civilització del treball i dels doblers.
Però perque tornin a les societats tradicionals ès necessari establir una espècie de teló de acer, on no hi puguin entrar i corrompre aquestes societats tradicionals, els elements "altruistes" de les nostres societats del treball com missioners, metges, comerciants, colons, inversions, programes de cooperació, etc.
Una vegada que la societat moderna hagi romput el contacte amb les societats tradicionals, aquestes tornaran a esser tal com eren abans de la irrupció de la societat moderna.
Valoració:4menosmas
Per Antònia, fa mes de 10 anys

El món de l'educació hauria d'estar molt més valorat i s'hi haurien d'oferir molts més recursos. L'analfabetisme crea molts de problemes, problemes tan greus com votar un partit que ni tan sols saben el que els promet perquè es deixen enganyar per la demagògia barata que fan alguns partits com el PP...
Valoració:0menosmas
Per Borràs, fa mes de 10 anys
Per cert parlau-li de tot això a Zapatero no creis?? ell en té tota la culpa
Valoració:-5menosmas
Per Borràs, fa mes de 10 anys
la crisi té molt a veure amb tot el que es comenta aqi
Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys
Espanya per anar bé ha d'anar el darrer sempre així els espanyols tendran coses per poder dir. jajajajajajjajaj
Valoració:1menosmas
Per LLum, fa mes de 10 anys
mill que???
Valoració:9menosmas
Per LLopet, fa mes de 10 anys
Però ja sabeu que deis??? jajajajajja si aquest país no fa front a les bajanades de quatre pepeistes i de quatre socialistess mal carats, creis que faran cas a l'educació??
Valoració:0menosmas
Per Antoni, fa mes de 10 anys
D'acord.LLegit
Valoració:4menosmas
Per Antoni Abat, fa mes de 10 anys
D'acord.
Valoració:2menosmas
Per Super, fa mes de 10 anys
Molt d'acord estic
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris