muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Millora o enganyifa?

S'ha escrit molt sobre la Declaració de Bolonya i l'ensenyament superior, i el que se n'escriurà... Està molt clar que hi ha molts d'objectius que són positius, com és el cas del reconeixement dels estudis a qualsevol país de la UE, després de la creació de l'àrea europea d'educació superior, per a la mobilitat i l'ocupació o el canvi de model que es preconitza, que ha de suposar fer més èmfasi en l'aprenentatge de l'alumnat i disminuir l'ensenyament magistral del professorat, que ha estat el model majoritàriament desenvolupat fins ara. Però queden molts d'interrogants a resoldre. Sembla que el grau i el postgrau equivaldran a la llicenciatura anterior. S'havia passat a una durada de quatre anys i ara tornarà a cinc.

Aquí el grau durarà 4 anys i el postgrau 1, quan a la majoria d'estats europeus la relació és de 3 a 2. Per tant, què passarà a una persona que ja tengui el grau a França amb tres anys i vingui aquí a acabar la carrera? I al revés? Voldrà el professorat centrar les classes en l'atenció a l'alumnat i no en les seves exposicions i apunts? Estan preparats per fer-ho? Existeix finançament suficient per posar professorat nou, ja que no hi podrà haver classes amb tants d'alumnes com hi havia abans? O fan comptes que l'ensenyament el desenvolupin becaris? Seran tan barats els màsters per a la realització d'un curs com ho eren les matrícules del curs de llicenciatura? I la llengua? No és aquesta la manera de convertir l'anglès en interlingua i d'aquí l'elevació de la seva importància, que ja repercuteix en l'ensenyament obligatori? Què passarà amb totes les nacions sense estat que tenen una llengua diferent a l'estatal? Què passarà aquí amb la llengua catalana? Sembla que hi ha dos perills evidents: la desaparició de les llengües minoritzades i la pèrdua de la igualtat d'oportunitats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antònia, fa mes de 11 anys
Volia escriure "perquè"
Valoració:-1menosmas
Per Antònia, fa mes de 11 anys

Aquesta opinió tracta dos temes que em preocupen molt i que haurien de preocupar a gran part de la població. Per una banda, la desaparició de les llengües minoritzades, fet que és molt trist i injust! Totes les llengües són importants, tenguin més parlants o manco, i per a cadascú, la seva és la millor, clar. Per tant, una llengua minoritzada, pels seus parlants és la més important, i s'ha de fer el possible perquè no es perdi. Per una altra banda, la igualtat d'oportunitats hauria d'existir sempre, per què no tothom ha de tenir les mateixes oportunitats a la vida? Tots som persones humanes, tots hem de tenir els mateixos drets. Bon dia!
Valoració:-1menosmas
Per Josep, fa mes de 11 anys
enganyifa total està clar
Valoració:4menosmas
Per Xisca, fa mes de 11 anys
Ufffffffffffff quin percal si cada vegada hi ha més infants per aula, no sé que es pensen.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris