algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Manipulació, tergiversació i mentides

Al diari Infobae.com, de l'Argentina, se li va ocórrer a l'agost de 2007 publicar l'article "El medieval proyecto de Hugo Chávez para la infancia". En aquest article s'explicava que Hugo Chávez impulsava una llei que llevava la pàtria potestat als pares i l'entregava a l'Estat i que des dels 3 fins als 20 anys els infants haurien d'anar a "Círculos Infantiles", mentre que les seves famílies només els podrien veure dos dies cada mes. A continuació citaven un fragment de la Convenció Internacional dels Drets de l'Infant, allà on es deia que els infants no podrien ser separats dels pares sense el seu consentiment. Seguidament citaven els articles III, IV i V (aquests articles especifiquen el que es diu més amunt i que també esmenta Andreu Mir en el reportatge del costat) dient que pertanyien a la Nova Llei d'Educació que havia introduït a l'Assemblea Nacional el mandatari veneçolà. Il·lustrava l'article una foto d'Hugo Chávez des d'un pla mitjà llarg, un angle normal cap al contrapicat i amb anorac vermell i gorra del mateix color.

A partir de llavors aquesta notícia ha circulat com la pólvora per internet i per agències periodístiques i diaris. La LOE de Veneçuela s'ha aprovat aquest mes d'agost i els articles 3, 4 i 5 són articles normals d'una llei d'educació, que té els seus defectes, com totes, que no satisfà totes les ideologies (les de dretes, en absolut), però que no parla gens de la pàtria potestat dels infants veneçolans. Allò que ningú no diu és que els tres articles que he esmentat pertanyen a la Llei de la Pàtria Potestat de Cuba que va ser promulgada el 31 d'agost agost de 1961 i signada per Fidel Castro, primer ministre, i Oswaldo Dorticós Torrado, president, llei que pot ser que ja no estigui en vigor. Quant de joc brut, falsejament i engany!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antònia, fa mes de 11 anys

Sempre va bé llegir opinions d'aquest tipus per aprendre...Gràcies LLadonet
Valoració:1menosmas
Per Xisca, fa mes de 11 anys
Volia dir que el pobre Chavez ja no és tan pobre,sinó que podem aprendre d'ell.
Valoració:1menosmas
Per Xisca, fa mes de 11 anys
El que pens jo, és que no importa anar a cercar na Maria per sa cuina, quant a Espanya i a Catalunya s'ha fet una nova llei, que està plena de mancances, i plena de defectes. No sé perquè no s'investiguen més les lleis i es voten pensant que hi ha un professorat a darrera que és el que les investiga amb l'experiència dins l'aula, i el que les pot fer reals i pràctiques i no tant de paper que no serveix més que per embolicar la troca.
Per cert bon descobriment de l'errada de Chavez.
Valoració:4menosmas
Per PEP, fa mes de 11 anys
VAJA EXEMPLE DE CIUTADANIA SI HEM DE PREDICAR AMB L'EXEMPLE JA VEUS.
Valoració:1menosmas
Per Sopeta, fa mes de 11 anys
Això s'ha de denunciar a alguna banda o no es farà res?
Valoració:1menosmas
Per Xotet, fa mes de 11 anys
Quin punyetero desastres.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris