algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Terrasa no vendrà les accions a Cladera

L’exdirector general rebutjarà l’oferta de compra feta pel president del Reial Mallorca, perquè no se’n fia. Utz Claassen està disposat a estudiar la possibilitat d’adquirir els títols

Pere Terrasa no vendrà a Jaume Cladera. L'exdirector general, que posseeix el 25 per cent dels títols del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva, ha decidit no vendre al president per una qüestió bàsica i fonamental: no se'n fia. Terrasa ha manifestat en reiterades oportunitats que amplià el seu paquet accionarial en comprar les accions en poder de l'empresa financera Esfinge per controlar la previsible venda de Serra Ferrer. L'exdirector general té les accions sindicades amb Serra i Cladera, que abans de formalitzar la venda ho han de comunicar a Terrasa, que té l'opció d'adquirir els títols al mateix preu.

Cladera, precisament per aquesta opció preferent, ha intentat comprar les accions a Terrasa. El president provà d'aquirir-ne els títols amb l'única intenció de tornar a vendre'ls de manera immediata. De fet, Cladera explicà a Terrasa que Serra Ferrer té emparaulada la venda de l'entitat, però no li revelà el nom del futur comprador. Ara, Serra Ferrer i Cladera veuen com es complica l'operació de venda, perquè el comprador vol a totes passades les accions que ara posseeix Terrasa.

En tot cas, l'exdirector general no descarta vendre-les a aquest comprador, sense que passin per les mans de Cladera. Terrasa, emperò, té clar que és imprescindible que es tracti d'un projecte seriós i solvent, que garanteixi el futur econòmic de l'entitat.

No pot descartar-se tampoc que Luz & Sol, l'empresa familiar de Terrasa, vengui les accions a Utz Claassen. Ara bé, l'operació s'hauria de concretar una vegada que hagi expirat l'acord de sindicació amb Serra i Cladera, que finalitza el 30 de juny del 2014. Una altra opció és que l'acord es firmi ara i es formalitzi una vegada acabada la sindicació. La relació entre l'exdirector general i Claassen és bona, però no hi ha cap acord entre ambdós accionistes.

Terrasa, que sempre ha manifestat que no té la solvència econòmica necessària per conduir el Reial Mallorca, afrontarà sense problemes l'ampliació de capital, que s'ha de cobrir necessàriament abans del pròxim dia 19. Es tracta d'una ampliació de capital decidida sota la presidència de Vicenç Grande i que té encara 1.400.000 euros pendents de desemborsar. D'aquesta quantitat global, Terrasa n'ha d'abonar 370.000 euros i no tindrà cap problema per fer-ho. De fet, no té cap intenció de vendre a curt termini, llevat que l'oferta sigui molt beneficiosa per al Reial Mallorca.

Terrasa, en aquest sentit, està molt preocupat per la situació econòmica de l'entitat, ja que considera que la demanda de 21 milions presentada pel G30 és una greu amenaça per a la Societat Anònima. Així mateix, troba molt greu que la gestió ordinària del club oferís la temporada passada un dèficit d'onze milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris