nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El conveni de creditors del Reial Mallorca, en punt mort

L’empresa Delta Sport impugnà l’acord al qual s’havia arribat el 13 de desembre i aturà el procés engegat

25652

Sebastià Frau, Pedro Mir i José Miguel Cregenzán, en la vista d'aprovació del conveni de creditors.

P. BOTA

El conveni de creditors que s'aprovà el 13 de desembre i que permetia al Mallorca fer la primera passa per abandonar el concurs de creditors ha quedat en punt mort. L'empresa Delta Sport SL va impugnar ahir l'acord al qual s'havia arribat davant la jutgessa que instrueix el cas, Maria Encarnación González, i ara serà la magistrada qui decidirà si admet a tràmit les al·legacions. D'aquesta manera, tota la maquinària que s'havia d'activar per començar a fer efectiu el pagament del deute (el conveni el fixava en 41 milions d'euros) queda enlaire, en espera de la decisió de la jutgessa.
Prop d'un 60% dels creditors ordinaris s'adheriren a un conveni que preveia el pagament del 50% del deute que arrossegava el club en els propers cinc anys. Delta Sport, juntament amb Gregorio Manzano, Gonzalo Hurtado, el Sevilla i l'Athletic de Bilbao, votà en contra de l'esmentat conveni.
Si ara la jutgessa admet a tràmit la impugnació presentada per Delta Sport, s'hauria de tornar a negociar un conveni nou. En cas contrari, l'empresa podria recórrer la decisió davant l'audiència provincial, cosa que encallaria el procés més temps.
Així, Pedro Mir queda en una posició complicada. Advocat de l'empresa i administrador concursal en representació dels creditors, votà en contra el conveni.
Els arguments que es presentaren en l'escrit apuntaven causes purament jurídiques per demanar-ne la impugnació. Això no obstant, oficiosament, la causa d'aquest recurs assenyala la mala gestió efectuada a la planta noble de Son Moix.
El principal motiu que va empènyer Delta Sport a impugnar el conveni fou el denominat cas Alfaro. Fonts properes a l'empresa que subministrava material tèxtil per a la marca del club, "Reial", destacaren que no podien acceptar un quitament del 50%en el que el Mallorca els deu (530.000 euros en concepte de material esportiu), mentre que l'entitat havia pagat un milió d'euros en comissions pel traspàs del futbolista andalús.
En definitiva, quan semblava que el Mallorca veia la llum al final del túnel, ara aquesta es torna a allunyar. Segons el conveni, el club havia de començar a fer efectiu el pagament del 20% del deute en metàl·lic entre el gener i el febrer de 2012. En conseqüència, aquestes previsions tornen a quedar ajornades, pendents de la decisió de la jutgessa. Una mala notícia per al Mallorca i per a possibles compradors.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris