nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Serra Ferrer cerca una sortida

Està decidit a vendre el Reial Mallorca una vegada que s'hagi firmat el conveni de creditors

128438

Llorenç Serra Ferrer.

Llorenç Serra Ferrer cerca una sortida. El màxim accionista del Reial Mallorca i vicepresident esportiu està cansat i rep fortes pressions familiars perquè abandoni. L'extècnic pobler, en cap dels casos, no està disposat a dir adéu per la porta de darrere, d'amagat. Així, la venda del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva a un grup seriós, que en garanteixi la viabilitat financera, és la solució millor per a un home dolgut i permanentment malhumorat, malsofrit.

L'exfutbolista no descarta vendre la SAE al grup suís amb el qual manté contactes des del juliol passat, però dubta, i molt, de la seva liquiditat. Ell vol deixar el club en bones mans i exigeix màximes garanties de solvència que, per ara, no li han presentat.
Serra és conscient que ara no és el moment idoni per a aquesta operació i que, una vegada que s'hagi aprovat el conveni de creditors -el pròxim 13 de desembre-, serà molt més senzill. Així, de moment, el màxim accionista ha decidit centrar-se en la gestió diària de l'entitat, perquè el Mallorca estigui en les millors condicions econòmiques i esportives quan es firmi el conveni.
Serra ha viscut nombroses decepcions durant les darreres setmanes. Dilluns, en la reunió del consell, a la qual acudiren els administradors concursals -Sebastià Frau, Pedro Mir i José Miguel Cregenzan-, el màxim accionista patí de valent, atès que hagué de pactar una sortida en fals a una crisi que continua, i tothom n'és conscient, ben viva.

El principal disgust de l'exentrenador pobler, però, fou de caràcter personal, perquè comprovà que el president, Jaume Cladera, amic personal seu de tota la vida, intervenia en el consell d'administració per demanar la continuïtat de Pere Terrasa com a director general. A més a més, Cladera explicà que, si Terrasa era destituït, sol·licitaria al jutge que inhabilitàs el consell.
D'aquesta manera, el president s'alineava amb les tesis dels administradors judicials, que també cercaven una sortida sense "damnificats" i feien saber a Serra que demanarien la inhabilitació de la directiva si no els feia cas.

Finalment, i com se sap, Terrasa es manté com a director general, però Serra, a canvi, disposà de l'anuència dels administradors per contractar Joaquín Caparrós. El director esportiu, que inicialment pretenia convocar un nou consell que tingués com a únic punt de l'ordre del dia la destitució de Terrasa, s'oblidà de la seva idea i acceptà firmar una pau que ja s'ha demostrat com una errada greu.

Serra Ferrer té el control accionarial del Reial Mallorca, però evità conflictes més intensos, si bé està absolutament convençut que el jutge hauria denegat la seva inhabilitació. En qualsevol cas, el pobler sortí ben tocat de la reunió esmentada, però no tant pel resultat -la continuïtat de Terrasa i el fitxatge de Caparrós- com pel parer adoptat pel seu amic Jaume Cladera.
El màxim accionista, encara avui, no n'entén els arguments i es considera traït pel company. De fet, l'actitud de l'encara president, alineat amb els administradors concursals i, en definitiva, amb Pere Terrasa, és un dels factors determinants perquè l'extècnic estigui decidit a abandonar l'entitat.

Serra no encerta a comprendre per què Cladera i els administradors judicials no han advocat per dotar d'estabilitat el club. En aquest sentit, el director esportiu considera que han contribuït a la mala imatge del Mallorca, des del moment que han permès que Terrasa hi quedi. Pot entendre que es volgués cercar una sortida per al director general, però té clar que el gran perjudicat de la seva continuïtat és el Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva.

A més a més, està convençut que les filtracions d'aquesta setmana amb relació a uns suposades factures pagades amb l'anuència de Serra i dels administradors concursals demostren, ben a les clares, que la crisi persisteix i que la presència de Terrasa a l'entitat és un element d'inestabilitat. Demà, ha de tenir lloc una nova reunió del consell d'administració en la qual no s'ha previst parlar de la continuïtat del director general, sinó que s'espera aprovar els comptes de la temporada 2010-11 que, com se sap, es tancà amb un important superàvit.

D'altra banda, és ben segur que l'òrgan directiu tracti també de la incorporació d'un nou membre, atès que n'ha d'incloure un mínim de set. La idea dels gestors actuals és convocar una junta d'accionistes abans que acabi l'any que serveixi per donar el vistiplau als comptes i, a més a més, nomenar un nou integrant del consell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 9 anys

Entre l'un i l'altre no quedarà mallorqueta.Es una llàstima.

Valoració:4menosmas
Per pep, fa mes de 9 anys

Estoy de acuerdo que venda el Club,no es una persona que sepa tratar a la gente.Ahora bien Pedro Terrasa también se tiene que ir,no es una buena persona ya que esta amenazando a empleados del Club para que le cuenten lo que hacen los demás y presume que el en el Mallorca se a cargado a mucha gente estando como gerente y desde IB3.

Valoració:4menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 9 anys

"La venda del club a un grup SERIÓS". Amb això ho heu dit tot.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris