nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

“Ara tots ens jugam un lloc a l'equip”

Gonzalo Castro destaca el caràcter exigent del nou tècnic, Joaquín Caparrós, i diu que ningú no té la titularitat garantida

127358

Per contracte, és la meva darrera temporada, però encara és prest per parlar de futur.

M.À.Cañellas

El migcampista del Reial Mallorca, Gonzalo Castro, comença a tenir molt clar quin és l'estil i la mentalitat del seu nou entrenador, Joaquín Caparrós, i assumeix que, amb el tècnic andalús, no hi ha favoritismes a l'hora de confeccionar els onzes inicials. Juguen els qui s'ho mereixen i s'ho guanyen en la feina diària.

En aquest sentit, el futbolista uruguaià passà balanç dels dos primers dies d'entrenament a les ordres del tècnic d'Utrera i declarà ahir, en la roda de premsa posterior a la sessió matinal, que "en aquests dies que no hi ha Lliga ens hem reforçat en l'aspecte físic i hem treballat dur per poder afrontar el pròxim partit contra el València amb les màximes garanties. La intensitat dels darrers entrenaments ha estat molt elevada, ja que ara tots ens jugam un lloc a l'equip.

Amb Michael (Laudrup), la base de l'onze titular estava feta, però ara ha arribat un altre entrenador, amb la seva mentalitat i el seu estil de joc, i tots començam de zero. Ara, tots volem demostrar que podem jugar i es crea una competència sana".

El Chori insistí a destacar el caràcter exigent de Caparrós, que reclama intensitat i el màxim esforç en els entrenaments. "En la xerrada del primer dia ens deixà les coses ben clares. No vol que ningú abaixi els braços. Vol que ens preocupem per la nostra feina. Com a futbolistes, això ens fa posar ferms i ens obliga a rendir diàriament. Fa que ens preparem al cent per cent. Sabem que no hem de regalar res perquè, el qui regala, dóna l'oportunitat de jugar a un altre company".

Dit això, Castro revelà els pilars bàsics del plantejament de joc que el nou entrenador del Mallorca els vol inculcar i explicà que "ens demana intensitat i atenció permanent. Damunt el terreny de joc hem de jugar ordenats i hem de ser solidaris en les ajudes als companys. L'equip ha de ser un bloc, hem de treballar dur i lluitar cada pilota com si fos la darrera".

D'altra banda, en els primers entrenaments completats a les ordres de Caparrós s'ha pogut constatar que al tècnic sevillà li agrada eixamplar el camp i jugar amb els extrems molt oberts a les bandes, un estil que encaixa a la perfecció amb les característiques de Castro. En aquest sentit, el futbolista afegí que "el míster vol que creem espais en la defensa rival i que els intentem aprofitar, ja que tenim jugadors molt ràpids a la plantilla i hem d'intentar explotar al màxim i de la millor manera possible aquesta qualitat".

Finalment, Castro, a qui només resta un any de contracte al Mallorca, no volgué fer cap comentari referent al seu futur i es limità a recordar que "per contracte, aquesta és la meva darrera temporada en el Mallorca, però encara és prest per parlar d'aquesta qüestió, sobre si me n'hauré d'anar o si el club em voldrà renovar. Ara, allò que més m'importa és estar ben centrat en la meva feina". Finalment, el jugador vermell també agraí que s'hagi rebaixat la intensitat de la crisi institucional del club i que, de mica en mica, hi vagi tornant la tranquil·litat esperada".

Les penyes alcen la veu

La Federació de Penyes del Reial Mallorca continua en peu de guerra i no vol desistir de la seva particular croada contra el conseller del club Biel Cerdà, de qui exigeixen la destitució o la dimissió immediata, ja que consideren que les seves darreres actuacions i iniciatives erosionen seriosament la bona imatge del club. No perdoren el paperot que feren ell i el també conseller Miquel Coca a l'Ajuntament de Palma el dia que comunicaren al batle Mateu Isern el nom de l'inversor que ha de sufragar el macroprojecte del nou Lluís Sitjar, sense presentar cap tipus d'aval; així com la seva desbaratada proposta de canviar l'escut o la mascota de l'equip, que no fa sinó ferir sensibilitats.

Així les coses, davant la manca de resposta per part la societat anònima esportiva a la seva petició, les penyes mallorquinistes, "en un sincer exercici de responsabilitat", emeteren ahir un nou comunicat en el qual, sota el títol de Carta oberta a Serra Ferrer, eleven el to de la seva queixa. En la seva nota, la Federació de Penyes insisteix que la seva petició "és fruit de la reflexió i unanimitat de totes les penyes" i "producte del compromís i l'estima que professam a la institució i dels valors que ha de representar".

Les penyes denuncien una vegada més que " des de la seva arribada al Reial Mallorca, la figura de Gabriel Cerdà ha estat un focus de continu de conflicte, que ha erosionat notablement la imatge de l'entitat". "No només ha enganat els seguidors del nostre club, sinó també les principals institucions d'aquesta Comunitat, especialment els responsables de l'Ajuntament de Palma. El descrèdit patit en aquest tema és inadmisible i és un dels principals arguments que sustenten la nostra petició de cesament immediat de Gabriel Cerdà". Les penyes mallorquinistes ho poden dir més alt, però no més clar. El poble ha parlat. Ara, la patata calenta és al terrat de Serra Ferrer. El mallorquinisme no pot continuar en peu de guerra ni un dia més.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris