muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Mourinho, suspès amb dos partits; Vilanova, amb un

El jutge de Competició també va imposar una multa de 600 euros als dos tècnics. La màxima sanció que podria rebre el portuguès era de tres enfrontaments

127294

Una lamentable imatge que va fer la volta al món i que només costarà dos partits de sanció al tècnic portugués.

ULTIMA HORA

José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, va ser suspès amb dos partits i Francesc Tito Vilanova, segon tècnic del Barcelona, amb un pel jutge de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en relació amb l'agressió que el tècnic portuguès protagonitzà. L'incident va ocórrer en els minuts finals del Barcelona-Reial Madrid, tornada de la Supercopa d'Espanya, disputat el 17 d'agost, quan Mourinho va fic el dit dins l'ull de Vilanova, que hi va respondre copejant el clatell del portuguès. Davant això, el jutge de Competició de la Federació espanyola, després d'examinar les imatges que li varen ser remeses, va decidir incoar "procediment disciplinari extraordinari" a Mourinho i Vilanova, per "la realització d'una conducta que, amb caràcter merament indiciari, pogués resultar infracció".

Conclosa la tramitació del procediment incoat, i després de les al·legacions presentades pels dos clubs, el jutge d'instrucció va dictar les propostes d'imposar una suspensió de tres enfrontaments per a Mourinho i d'un per a Vilanova, per infraccions previstes en l'article 123 del Codi Disciplinari. L'esmentat article 123 fa referència a la "violència en el joc" i assenyala: "Si es produeix de manera violenta en ocasió del joc o com a conseqüència directa d'alguna acció seva, sempre que l'acció origini risc, però no es produeixin conseqüències danyoses o lesives, se sancionarà amb suspensió d'un a tres partits o per temps de fins a un mes".

D'acord amb això, l'instructor sol·licitava la sanció "en el grau més alt" en l'esmentat apartat per a Mourinho, mentre que per a Vilanova demanava el mínim. El jutge de Competició, per part seva, en el cas de Mourinho va considerar "la inexistència de lesió o la falta de prova concloent en la intenció de ferir i, de conformitat amb tota la doctrina recaiguda, no n'hi ha prou amb meres conjectures per apreciar-ho"."No s'autoritza en l'ordenament per l'article 12, punts 1 i 2, la possible aplicació d'un grau màxim per la simple condició de tècnic de l'expedientat, ni per l'entitat del club en el qual exerceix les seves tasques professionals, com tampoc pel fet que la seva conducta tingui una major repercussió mediàtica, que porta aquest òrgan disciplinari, per raons de pura hermenèutica, a reduir la proposta de l'instructor" al grau mitjà", es recull en els seus fonaments jurídics.

En relació amb Vilanova, el jutge de Competició assenyalà que "comparteix el criteri de l'instructor, perquè aprecia la concurrència d'atenuant de provocació" després d'estimar que la seva acció va ser "una resposta immediata, sense solució de continuïtat, proporcionada i suficient davant l'escomesa que pateix per part del Sr. Mourinho".
El jutge de Competició, així mateix, va imposar multes a Mourinho de 600 euros, a abonar pel club, i al Reial Madrid de 180 euros; i a Vilanova de 600 euros, a abonar pel club, i al Barcelona de 90 euros. Davant d'aquestes sancions, que seran aplicables tan sols en la mateixa competició, es pot interposar recurs davant del Comitè d'Apel·lació de la RFEF en el termini de deu dies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris