nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El Mallorca farà que el Lluís Sitjar sigui segur

L'entitat palmesana s'ha compromès amb Cort a pagar-ne i executar-ne les mesures cautelars, per evitar que el vell estadi mallorquinista representi un perill per als ciutadans

30956

La policia hagué de desallotjar fa alguns dies a diverses persones que habitaven l'antic estadi mallorquinista.

ALEJANDRO SEPULVEDA - MALLORCA

El Reial Mallorca es comprometé amb l'Ajuntament de Palma a executar les mesures cautelars a l'estadi Lluís Sitjar. El club, que n'ha incomplert els terminis d'execució, assegurà que pagarà les actuacions necessàries per evitar que el vell estadi vermell representi un perill per als ciutadans.

En una reunió mantinguda ahir a Cort, el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Palma, Jesús Valls, rebé el compromís del club -representat pel secretari del Mallorca, Miquel Coca, i pel vocal de l'entitat, Biel Cerdà-, "d'executar i pagar les mesures cautelars que pesen sobre el Lluís Sitjar, per evitar que l'estadi representi un risc per a les persones" informà el Consistori mitjançant un comunicat.

Així mateix, l'Ajuntament va recordar que aquestes mesures consisteixen a "desallotjar aquells que n'ocupen el recinte de manera irregular; tapiar els buits de la façana, per tal d'evitar l'accés a l'interior; reconstruir-hi el mur de la zona oest i assegurar-hi la subjecció de la barana exterior".

L'Ajuntament de Palma ja ha actuat en diverses ocasions per desallotjar el Lluís Sitjar d'okupes, com el juny i el passat dia 24, i fa dues setmanes ordenà l'execució subsidària de les mesures cautelars previstes a l'expedient d'enderrocament de l'estadi del Fortí, que els propietaris haurien d'haver emprès abans del passat 18 d'agost.
L'oposició fins i tot instà el Consistori a enderrocar de manera subsidiaria l'estadi. Davant d'això, Valls puntualitzà que Cort no pot actuar fins que no finalitzi el termini que tenen els propietaris per fer-ho, que és el 18 de gener.

El recurs del Mallorca

Si bé Miquel Coca i Biel Cerdà es comprometeren a tirar endavant les mesures cautelars al Sitjar, també recordaren a Valls que el club ha interposat un contenciós administratiu pel qual recorre l'expedient de ruïna econòmica del Lluís Sitjar, mentre que, per la seva part, l'Ajuntament va insistir en el fet que no ha rebut cap notificació sobre aquest recurs. En aquest sentit, Coca i Cerdà, que van acudir a la reunió acompanyats per tres tècnics, van recordar que, de fet, el Mallorca ja s'havia compromès divendres passat a fer-se càrrec de l'enderrocament de l'estadi en cas que no progressin el recurs ni el projecte urbanístic per construir un nou estadi a la barriada del Fortí.

El misteriós grup inversor

Coca i Cerdà havien de presentaren divendres passat davant la Comissió d'Urbanisme avals per valor de dos-cents milions d'euros, per tal d'emprendre la construcció del nou estadi sobre el vell Sitjar. Els directius vermells no van poder complir la seva paraula, però sí que anunciaren als responsables de Cort el nom de l'inversor internacional que es troba darrere l'operació. En aquest punt, Cerdà digué que aquest grup inversor vol mantenir-se, de moment, en l'anonimat, però que té capacitat econòmica per impulsar un projecte de dos-cents milions d'euros i "fins i tot de més capital", argumentà el vocal de l'entitat vermell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nito, fa mes de 9 anys

Però si varen ser els seveis socials de l'ajuntament de Calvo els qui varen aconsellar que tota aqueixa xusma ocupàs el Lluís Sitjar! Si ho sap tothom! Per això la policia no els va fer fora mai, tot i que era la seva obligació. Com si això hagués estat cercat pels copropietaris! Per favor, una mica de rigor.

Valoració:-9menosmas
Per Carla, fa mes de 9 anys

I aquesta decisisó no la podien haver prés fa temps i ens haguessim estalviat, brutor, contenciós i mala publicitat de la zona. Sincerament són uns babaus,

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris